ocna sibiului va avea o stație nouă de epurare. s-a semnat contractul de finanțare!

Contractul de lucrări “Stație de epurare ape uzate menajere pentru localitatea Ocna Sibiului”, din cadrul Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” a fost semnat în sfârșit, în data de 29 august 2014, la sediul S.C. Apa-Canal S.A. Sibiu.

 

Lucrările vor fi executate în termen de 15 luni. Va fi construită o stație de epurare care va deservi o populație echivalentă de 4500 locuitori. Stația va fi amplasată în zona străzii Podului, în afara localității, pe malul stâng al pârâului Visa și va avea două trepte de epurare: mecanică și biologică, fiind dotată cu platforme de uscare a nămolului.

Procesele tehnologice din Stația de epurare a apelor uzate vor fi monitorizate on-line și corectate automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control și Achiziții de Date).

Prin aceastră investiție, S.C. Apă-Canal S.A. completează lucrările prevăzute în contractul „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localitatea Ocna Sibiului”, aflat în derulare, astfel fiind realizată o infrastructură modernă de apă uzată în orașul Ocna Sibiului.

Apa deversată va corespunde standardelor europene de epurare, reducîndu-se gradul de poluare a pârâului Visa. Investiția va aduce beneficii majore pentru sănătatea mediului și a populației din regiune.

Ultima oră

Comentariul meu