Moldova este in stare de alerta, Ministerul Apararii pregatindu-se de lupta cu toata tehnica militara pe care o are in dotare.

INCEPE RAZBOIUL? ANUNTUL FACUT DE KIEV!
SCENARIU HORROR PRIVIND UN RAZBOI NATO-RUSIA! STATELE MEMBRE NATO, IN PERICOL!

In ultimele doua luni au avut loc aplicatii militare la Balti, Cahul, Ungheni si pe poligonul de la Bulboaca, de langa regiunea transnistreana.

Seful Marelui Stat Major al Armatei Nationale a Moldovei, colonelul Igor Gorgan, a inspectat joi parcul tehnic al brigazii de infanterie motorizata “Stefan cel Mare”. Este vorba de 80 de transportatoare amfibii blindate si munitiile acestora. Autoritatile dau asigurari ca pregatirile au loc in conformitate cu planul de perfectionare a efectivului fortelor armate.

Speculatii

In presa au aparut, insa, speculatii potrivit carora aducerea “la conditie de lupta” a tehnicii militare si aplicatiile militare desfasurate de soldatii moldoveni in mai multe regiuni din tara ar fi o masura de precautie in legatura cu evenimentele din Ucraina si, in special, ar avea legatura cu recentul decret de mobilizare generala semnat de seful administratiei separatiste pro-ruse de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk.

Potrivit decretului semnat de liderul separatist, „militarii in termen vor participa la cursuri de instruire, iar rezervistii vor fi incadrati in trupele de >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu