Un proiect de zile mari la Sibiu: Bridge Theatre, primul teatru privat din Sibiul postcomunist

Bridge Theatre îşi deschide porţile în 10 septembrie! O echipă de oameni excepţionali cu visuri măreţe a reuşit ceea ce nu mulţi au răbdarea şi determinarea să creeze: UN TEATRU! Tinerii actori au creat primul teatru privat cu sală proprie din Sibiul postcomunist. Bridge Theatre, înfiinţat în 2013, este un loc destinat spectacolelor de teatru, dans, muzică, proiecţiilor de film şi expoziţiilor.

 

 

Un proiect măreţ, “Bridge Theatre” îşi propune să aducă totul la un nivel cât mai înalt şi să menţină vie arta teatrală.

„Tot conceptul „Bridge theatre” se bazează pe necesitatea de a aduce în peisajul teatral actual un „alt” mod de expresie, de a oferi publicului însetat de teatru o modalitate nouă de a interacţiona cu arta teatrală, de a se simţi confortabil într-o comunitate care îl reprezintă şi care creează „punţi” de legătură între visele, aspiraţiile, nevoia de libertate şi de frumos a fiecărui reprezentant al său.

Avem nevoie de toate acestea atunci când, printr-o nebunie frumoasă, ia naştere un nou mod de a face teatru, un alt teatru – „Bridge” theatre. Bridge theatre a ridicat cortina pentru prima oară în 2013, nu cea vişinie, tradiţională, ci una neagră, din pânză. E o alternativă.

Bridge theatre este un „pod cultural”, un loc comun esenţial al tuturor formelor pe care le poate îmbrăca arta teatrală, care ne ajută să rezolvăm o singură dramă, cea a existenţei noastre. De altfel, ne ajută să găsim calea spre originea care ne constituie”, mi-a mărturisit directorul Bridge Theatre, Constantin Podu.

Acesta este un teatru de proiect, deopotrivă producător de spectacole şi gazdă a unor spectacole produse de alte companii. Instituţie culturală nesubvenţionată de stat, “Bridge Theatre” se bazează pe contribuţii ale societăţii civile şi sponsorilor. Teatrul produce spectacole și pentru cei mici. Printre primii susţinători ai companiei se află Ofelia Popii, Iwan Brioc, Dan Hândorean, Florin Coşuleţ și Gabriela Neagu.

Bridge theatre

Cinci premiere până la final de octombrie la Bridge Theatre

Stagiunea 2014-2015 se anunță mai bogată pentru cultura sibiană, Bridge Theatre propunând iubitorilor de teatru o serie de premiere. Pe lângă cele 20 de spectacole din repertoriu, alte 5 premiere sunt anunțate pentru începutul stagiunii. Spectacol care deschide seria de evenimente este programat pe 10 septembrie 2014 ora 19, la sala teatrului de pe str. General Praporgescu, nr. 5, Sibiu și propune spectatorilor o nouă experiență, o invitație la „Botez”. Un altfel de botez, la care părinții aleg numele împreună cu spectatorii.

Regia îi aparține lui László Vadas, care semnează primul eveniment conceput pentru publicul sibian. Spectacolul este o montare după adaptarea textului de Mihail Zadornov, o comedie care tratează cu mult umor şi nuanţe tragi-comice eterna temă a trio-ului conjugal. Tânăra naivă, “piţipoanca”, zapacita, dar determinata Petronela (Rada Constantinov), îi propune Elenei Vladimirovna (Alexandra Podu)- o nevastă aşezată, inteligentă şi pregătită să facă faţă oricărei situaţii- o afacere indecentă: este sau nu este de vânzare soţul acesteia!?

Andrei Vasilievici (Radu Constantinov), un bărbat care îşi trăieşte viaţa din plin, ca în prima tinereţe, jonglează cu multă graţie cu sexul feminin. Va fi sau nu semnat contractul de vânzare-cumpărare!? Subiectul piesei este tratat cu mult umor şi nuanţe tragi-comice înscriindu-se în eterna temă a trio-ului conjugal. O piesă contemporană într-un act cu multiple răsturnari de situaţie.

În luna octombrie Bridge theatre își așteaptă spectatorii în fiecare zi de marți și miercuri la ora 19:00 pentru spectacole din repertoriul propriu, dar și pentru alte patru premiere, după cum urmează: pe 2 octombrie, „O zi de vară”, pe 7 octombrie spectacolul pentru copii „Povești”, pe 15 octombrie Crina Zvobodă prezintă spectacolul „Bunica Julieta”, iar pe 22 octombrie,  actorii Florin Coșuleț și Constantin Podu vă așteaptă la un recital de poezie extraordinar.

Ultima oră