spectacole inedite la sibiu în acest weekend! ce evenimente avem în oraș!

Sfârşitul de săptămână aduce la Sibiu numeroase evenimente pe care sibienii şi turiştii nu le pot rata! Dintre acestea, de departe cel mai aşteptat spectacol este cel oferit de Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” care ajunge anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie.

 

Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane”

Mult aşteptatul festival medieval revine la Sibiu în 29 august, pentru a ne transporta din nou în vremurile de demult.

Domniţe în pericol, cu rochii lungi şi obrajii rozalii, cavaleri care se luptă între ei cu săbii şi frâng inimile tinerelor din public, piese de teatru şi spectacole pirotehnice, toate acestea şi multe altele vor încânta din nou publicul sibian şi turiştii.

Compania Carros de Foc Spania, cunoscută în întreaga lume pentru spectacolele impresionante cu marionete şi care alegorice supradimensionate, este prezentă în acest an, în programul Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane” Sibiu, cu două spectacole de teatru stradal în premieră la Sibiu, „Salvador” şi „Druida de Jagul”. Ambele spectacole poartă publicul într-o lume magică şi surprinzătoare.

CLICK AICI PENTRU DETALII COMPLETE!

medieval sibiu

Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu

Un alt eveniment care va aduce cu siguranţă bucurie în sufletele celor care aleg Sibiul în acest sfârşit de săptămână este cea de-a IV ediţie a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu.zilele culturii populare vâlcene

Sărbătoarea culturii din judeţul Sibiu aduce în prim plan nu doar tradiţiile cu tot ceea ce înseamnă ele, ci şi cultura contemporană, din dorinţa de a atrage atât public matur, cât şi public tânăr şi copii.

CLICK AICI PENTRU DETALII DESPRE ACEST EVENIMENT!

Festivalul Internaţional de Muzică Clasică „Clara Haskil”

Publicul avid după muzică clasică nu trebuie să fie descurajat, deoarece acest weekend îi rezervă un spectacol de excepţie sub denumirea de Festivalul Internaţional de Muzică Clasică „Clara Haskil”. Evenimentul aflat la prima ediţie se va prelungi şi pe o parte din săptămâna următoare.festivalul-clara-haskil

Publicul sibian va avea onoarea să îl asculte în cadrul festivalului, în premieră, pe Adam Laloum, pianist de excepție și câștigător al concursului Internațional de Pian ”Clara Haskil”.

CLICK AICI PENTRU DETALII

 

Ziua Limbii Române cu TNRS

Nu în ultimul rând, publicul sibian se mai poate bucura de o sărbătoare naţională în aceste ultime zile ale săptămânii. Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu sărbătoreşte mâine, 30 august, Ziua Limbii Române.recunostinta-recital-poster-share

Sub genericul „Recunoştinţă”, actriţa Lerida Buchholtzer va interpreta fragmente din creaţia eminesciană comentate de Constantin Noica, filosoful care îl consideră pe Eminescu omul deplin al culturii româneşti: „Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu? A apărut în lumea noastră un om care-a înţeles să fie om deplin. Cineva care n-a vroit să fie al doilea”. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas, mâine de la ora 18:00.

CLICK AICI PENTRU DETALII

 

Ultima oră

Comentariul meu