VIDEO Povestile triste ale balerinelor ce au lucrat cu regizorul sibian Alexandru Wolff (MĂRTURII TULBURĂTOARE)

Alexandru Wolff, un regizor si coregraf din Sibiu, va raspunde in fata instantei pentru faptul ca ar fi obligat o balerina sa execute o figura de dans contemporan, care a lasat-o imobilizata.

 

Wolff, aflat in prezent in Panama, este acuzat de vatamare corporala, din culpa. Fetele care au studiat baletul cu el confirma ca avea un comportament extrem de agresiv cu ele.

 

Teodora avea 17 ani cand visul ei de a deveni prim-balerina s-a frant. Un salt de la aproape trei metri inaltime cu aterizare pe spate a lasat-o nemiscata la podea, in stare de soc. Alexandra, fosta ei colega ne-a povestit cum coregraful lor Alexandru Wolff, a fortat-o sa execute aceasta miscare.

 

„A pus-o sa sara si stiu cum face Alex, a insistat. A cazut prima oara, i-a zis sa repete a doua oara. Atunci s-a lovit. Nu aveam ce sa facem, eram copii, nu puteam sa zicem nu. Alex era foarte insistent. Vorbea urat si urla la noi”, spune Alexandra Albu, fosta dansatoare.

 

Accidentul s-a petrecut in timpul repetitiilor pentru piesa de teatru „Frumoasa calatorie a ursilor Panda povestita de un saxofonist care avea iubita la Frankfurt” dupa dramaturgul Matei Visniec, care ar fi trebuit sa fie pusa in scena in cadrul festivalului „Sibiu Capitala Culturala Europeana” in 2007.

 

Piesa continea multe elemente de dans contemporan, unele extrem de dificile. Saltul de la 3 metri in gol cerut de coregraful si regizorul piesei – Alexandru Wolff, era periculos asa ca interpretul principal a refuzat. Martorii povestec ca Wolff a vrut sa-i dea acestuia o lectie si i-a cerut Teodorei sa faca ea o demonstratie.

 

„Puteati sa refuzati daca va cerea ceva?

– Noi incercam, dar nu reuseam nici cum”, spune Alexandra.

 

Teodora, facea parte alaturi de alte copile din trupa de balet si dans contemporan a lui Wolff si colaborau si cu Casa de Cultura Sibiu. Repetau ore intregi si isi ascultau coregarful, recunoscut pentru exigenta lui.

 

„Eram expusi la lovituri, eram plini de vanatai pe corp. ne punea sa facem exerictii pe ciment, sa ne dam peste cap, multe exercitii periculoase”, mai spune Alexandra.

 

In urma anchetei procurorii au constatat ca Wolff nu lua masuri de protectie adecvate cu dificultatea elementelor de dans. De altfel in cadrul aceluiasi festival o alta dasatoare din trupa lui Wolff s-a ranit dupa ce tot el a obligat-o sa sara de la 10 metri inaltime pe o saltea desumflata.

 

„Omul nu e profesionist, el nu este pregatit pentru asa ceva. Doar dorinta exarcerbata de a fi coregraf, de a fi artist… nu e sustinuta de pregatirea de specialitate necesara”, spune Marius Loga, directorul liceului de coregrafie Octavian Stroia.

 

La scurt timp dupa accident Teodora nu s-a mai putut deplasa fara un scaun cu rotile iar coregraful a disparut. Procurorii au dat de el in Panama, l-au audiat iar acum i-au trimis dosarul in instanta pentru vatamare corporala.

 

Dupa multe luni de recuperare, fata poate sa mearga din nou, insa are dureri cumplite de spate iar dorinta ei de a face o cariera in baletul contemporan s-a spulberat.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică