VIDEO Cum decurg lucrările la lotul 3 de la autostrada Sibiu – Orăștie. (IMAGINI DIN AVION)

Lotul de autostradă dintre Săliște și Cunța ar urma să fie gata până la mijlocul lunii noiembrie a acestui an. O filmare aeriană făcută zilele trecute arată însă că în unele zone lucrările se desfășoară cu greutate.

 

Filmările realizate de cei de la Inter Fly și postate pe internet arată că șantierul pe cei 22 de kilometri de autostradă de la lotul 3 este unul destul de animat.

În zonele unde au apărut în trecut alunecări de teren se fac cele mai multe lucrări. Acolo de altfel se poate observa cu ușurință că firmele de contrucții lucrează într-un ritm susținut.

Chiar și așa însă rămâne de văzut dacă totul va fi gata până în 15 noiembrie, așa cum a anunțat Guvernul prin vocea lui Ioan Rus, actualul ministru al transporturilor.

Reaminitim că loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Sibiu – Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul 3, de la Sălişte la Cunţa, fiind încă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Lotul 3 are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectaţi de alunecări de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizaţi din respectivul lot nu pot fi daţi în folosinţă deoarece nu există nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

 

DATE TEHNICE LOTUL 3 AUTOSTRADA SIBIU – ORĂȘTIE

Lotul 3 – Cunta – Saliste – km 43+855 – km 65+965

– 22,11 km, valoare contractuala: 604,7 mil. lei fara TVA

– antreprenor general: Impregilo SpA

– trei poduri peste cursuri de apa, trei pasaje peste cai de comunicatie, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spatiu de parcare si servicii

– termen de finalizare (initial): aprilie 2013
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=vH_t5RYsLJc” splash=”https://i.ytimg.com/vi/vH_t5RYsLJc/maxresdefault.jpg” caption=”A1 Orastie – Sibiu lot 3 — 25 august 2014″]

Ultima oră

Comentariul meu

Publică