vara se prepară delicatese: roșii uscate la soare

Chinezii din Korla, localitate situată în nord-vestul regiunii autonome chineze Xinjiang-Uygură, sunt in plin sezon de uscare a roşiilor. Delicatese recunoscute în toată lumea, roșiile uscate din Korla sunt considerate unele dintre cele mai bune din China.

”În cadrul unor unităţi de producţie şi construcţie cu administraţie semi-militarizată din Xinjiang, tone de roşii sunt tăiate şi puse la uscat, în aer liber. Ulterior, acestea sunt vândute pe marile pieţe străine, aroma şi valoarea nutritivă fiind bine conservate”, scrie pe blogul său, jurnalistul sibian Dan Tomozei – Radio China International, preluând imagini și informații de pe agenția de presă Xinhua.

Roșiile uscate la soare sunt renumite si in bucatăria mediteraneană, fiind un produs tradițional în Malta, Italia sau Spania.

rosii-uscate-3 rosii-uscate-2 rosii-uscate-4 rosii-uscate-1 rosii-uscate-5 rosii-uscate-0

Cum tot e sezon de rosii, puteți incerca si dvs. sa uscați roșii. Trebuie sa cautati la piata un soi lunguieț, le taiat jumatate, presarati sare fara sa va zgârciți si le lasați la soare cateva zile pe o hartie de copt sau ziare, acoperite cu tifon sau plasa. Puteti sa finalizati uscarea los in cuptor, la 70 de grade.

Odata uscate, le puteti păstra ca atare, sau le puteti pune intr-un borcan cu ulei de măsline vingin extra, cativa catei de usturioi, boae de piper si doua ramurele de busuioc si oregano. DELICATESE!

Ultima oră

Comentariul meu