tratamente naturiste cu argila. ce boli trateaza lutul cu care stramosii faceau vase

Tratamentele cu argila, in medicina naturala sunt cunoscute. Ce boli trateaza argila si ce actiune curativa are asupra corpului?

Tratament cu argila
Argila este una dintre cele mai vechi medicamente naturale. Actiunea sa terapeutica se datoreaza compozitiei bogate in micronutrienti – o cantitate semnificativa de calciu, crom, cupru, fier, magneziu, fosfor, siliciu, zinc. Spre deosebire de huma obisnuita, argila nu contine aluminiu.

Argila la culoare poate fi galbena, rosie, albastra sau alba – aceasta depinde de modul in care este achizitionata. Aceasta este folosita in principal pentru uz extern prin impunerea zonei afectata cu bandaje, dar exista o optiune pentru introducere in interior.

Argila trebuie sa fie curata si proaspata. Compresa trebuie sa contina cateva picaturi de apa pentru a obtine un aluat umed care se pune pe panza de bumbac si acoperiti locul unde doare.

Daca doriti sa beti, se toarna 1 lingurita de argila intr-un pahar cu apa si asteptati pana cand lutul se limpezeste. Beti lichidul, in timp ce argila reziduala se elimina. Important este sa cresteti treptat doza de argila care se dizolva in apa, pentru a permite organismului sa se adapteze la aceasta.
ATENTIE! NU FACETI ASTA INAINTE SA CERETI SFATUL UNUI MEDIC SPECIALIST!

CITESTE AICI cum a devenit argila, cea mai revolutionara metoda de slabit a celebritatilor.

Argila are proprietati antibacteriene si efect detoxifiant. Ea rezolva multe cu probleme, cum ar fi boli de piele, eczeme, arsuri, eliminarea de cicatrici, artrita, pinteni, dureri de cap, migrene, intepaturi de insecte, boli ale tractului gastro-intestinal, febra.

Retete pentru tratarea cu argila

In eruptii pe piele – se amesteca argila si cantitati egale de otet de cidru de mere cu apa. Pastrati pachetul pana lutul este uscat. Apoi eliminati.

Intepaturi de insecte – comprimati un amestec de argila si oteto de cidru de mere. Ungeti unde doare.

Artrita – se amesteca apa cu argila. Compresa trebuie sa ramana peste noapte si in dimineata se poate indeparta. Procedura se repetă in fiecare noapte pentru a reduce durerea.

In problemele de stomac – se amesteca argila cu apa, iar amestecul este plasat pe panza de bumbac cu care se acopera intregul abdomen. Puneti un prosop deasupra si se acopera cu o patura. Tineti atat timp cat lutul se usuca, apoi se clateste.

Angina – faceti gargara cu o 1 lingurita apa dizaolvata intr-o 1 cana cu argila praf.

Citeste mai multe pe Bewoman.ro.

Ultima oră

Comentariul meu