Regia Autonoma Compania Romana de Aviatie Romavia s-a prabusit exact in faliment, asta in urma unei decizii dispuse de Tribunalul Ilfov.

“Admite cererea debitoarei Compania Romana de Aviatie Romavia RA. (…) Dispune intrarea in faliment prin procedura simplificata a debitorului. (…) Ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitorul are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i lichidatorului judiciar. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, in sarcina lichidatorului judiciar”, arata decizia instantei.

Lichidator judiciar provizoriu a fost desemnat Rovigo SPRL.

Romavia a fost infiintata in 1991 in coordonarea Ministerului Apararii, pentru transport aerian de calatori, marfa si posta, in trafic intern si international, precum si pentru deplasarile demnitarilor.

In timp, insa, activitatea de zboruri comerciale si speciale a companiei a fost diminuata prin suspendarea certificatului de operator aerian de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, din cauza lipsei banilor pentru inchirierea de aeronave, ceea ce a amplificat reducerea veniturilor. Astfel, Romavia nu a mai avut o pozitie strategica la nivel national, prin faptul ca nu a mai detinut exclusivitatea in organizarea, pregatirea si efectuarea zborurilor speciale.

La restrangerea activitatii >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu

Publică