naționala de baschet a româniei poate face istorie, miercuri la sibiu

România joacă miercuri, de la ora 19,00, în Sala sporturilor “Transilvania” din Sibiu un meci foarte important, cu Letonia, care i-ar putea aduce calificarea la Eurobasket 2015, prima prezență a reprezentativei țării noastre la un asemenea turneu final după 28 de ani de absență.

 

Partida de miercuri seara contează pentru grupa preliminară F, în clasamentul căreia conduce Letonia, urmată, la doar o victorie, de România, care, în cazul unui succes în fața balticilor obține biletul pentru competiția continentală de anul viitor. Aceasta deoarece la turneul final se califică primele clasate în cele 7 grupe preliminare, plus 6 echipe de pe locul secund, pe care ar putea conta și țara noastră în orice situație, chiar și la înfrângere, dar coșaverajul slab (minus 16) ar putea duce la un joc al celorlalte rezultate dezavantajos pentru noi.
În schimb, Letonia, cu un coșaveraj de plus 38, rămâne cu mari șanse de calificare inclusiv în situația unei înfrângeri la un scor strâns.
Pentru meciul din sala “Transilvania”, Asociația Al 6-lea jucător, din Sibiu, evident o grupare a suporterilor de baschet, a lansat, prin intermediul site-ului oficial al federației române de specialitate, invitația ca toți spectatorii să vină îmbrăcați în roșu, galben și albastru, pentru a constitui un sprijin pe măsura evenimentului pentru selecționata antrenată de Marcel Țenter, Claudiu Fometescu și Milorad Perovic.

Ultima oră

Comentariul meu