Criza majora in Franta, unde premierul Manuel Valls a anuntat demisia guvernului, fiind insarcinat cu formarea unui nou executiv, informeaza EFE.

„Componenta (noului guvern) va fi anuntata maine” (marti), a informat Hollande intr-un scurt comunicat de presa difuzat dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrii economiei, Arnaud Montebourg, si al educatiei, Benoit Hamon, au criticat public politica executivului de la Paris.

„Seful statului i-a cerut (lui Valls) sa alcatuiasca o echipa coerenta cu orientarile pe care chiar el le-a definit pentru tara noastra”, se mai scrie in comunicat, potrivit AFP.

Demisia guvernului vine dupa ce ministrul economiei, de stanga, a facut apel la adoptarea de noi politici economice si a pus sub semnul intrebarii ceea ce el a calificat drept „obsesia” Germaniei fata de rigoarea bugetara. De altfel, intr-un interviu publicat sambata de cotidianul francez Le Monde, Arnaud Montebourg a spus ca este nevoie „sa se ridice tonul” la Germania „prinsa in capcana politicii de austeritate”, apreciind ca Franta, unde cresterea intarzie sa prinda avant, nu mai poate astepta ca „lucrurile sa vina de la sine”.

„Trebuie sa ridicam tonul. Germania este prinsa in capcana de politica de austeritate pe care ea a impus-o intregii Europe”, a declarat ministrul socialist. „Cand spun Germania, vreau >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu