sibiul se mândrește cu singurul car designer român cu cafea!!

Pentru prima dată, ”ochii” acoperișurilor din Orașul de Jos din Sibiu au putut zări o colecție întreagă de mașini unicat, care s-au lăsat admirate în ultimele trei zile, în curte, la singura cafenea cu iz vienez din oraș, la un pas de Pasajul Scărilor, un loc unde circulă doar oamenii și nimeni nu bănuia că vor încăpea lejer peste 60 de vehicule desenate de un entuziast numit Adrian Mitu, singurul car designer român care pictează automobilele cu cafea.

O expoziție inedită, dedicată atât pasionaților de mașini, cât și pasionaților de artă — “The Morning Coffee — Cars paintings, fueled with coffee”. Mașinile pictate cu cafea au fost văzute până acum la București, Constanța, Sibiu, iar din 26 până în 28 august, expoziția va fi la Cluj-Napoca, după care, între 30 august și 1 septembrie, la Timișoara. La Sibiu, foarte mulți turiști străini, dar nu numai, s-au arătat interesați să cumpere mașinile lui Adrian Mitu.

Adrian Mitu, românul care cu ajutorul cafelei dă un alt luciu mașinilor, nu este șofer înrăit, chiar nu iubește traficul aglomerat. Mai mult, el se declară ca fiind un ”car enthusiast”, adică un car designer, pictor de mașini, cu cafea. Visul lui este de a ajunge car designer la o mare companie.

“Îmi doresc să fiu car designer la o mare companie. Și un alt vis de-al meu este să fac o expoziție cu mașini, pe care să poată ‘vedea’ și nevăzătorii, folosind o tehnică anume, încât aceștia pot atinge lucrările”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Mitu.

Pasiunea lui Adrian Mitu pentru designul de mașini este moștenită din copilărie și inspirată de tatăl său, un pasionat mecanic autodidact. “Tata și-a construit Dacia, piesă cu piesă, ca la Ikea. Și-a construit propria Dacie într-un an de zile”, a mărturisit Adrian Mitu. Practic, tot tatăl său i-a stârnit pasiunea de a desena mașini.

“Într-o zi, a luat un carnețel și a schițat un Oltcit. Mi s-a părut foarte tare cum dintr-o foaie goală faci o chestie care să arate ca și cum ai băga mâna în foaie. Îți vine să bagi mâna în foaie, să o iei de acolo. Nu a mai făcut nicio mașină din ziua aceea. A făcut un Oltcit și gata. Și din momentul ăla am văzut că nu vrea să îmi deseneze și m-am apucat eu și mi-am desenat”, a explicat Adrian Mitu.

Pentru acesta, totul a prins contur în momentul în care reprezentanții companiei Renault au venit la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, unde el studia, și au dezvoltat un program de design dedicat studenților. De atunci, și-a urmat visul și a pus în aplicare planul curajos de a deveni designer de mașini.

Morning Coffee

Proiectul “Morning Coffee” este rezultatul unui moment de inspirație. Odată perioada de antrenamente începută, atelierul este permanent plin de schițe cu mașini. Într-o dimineață, în timp ce își bea obișnuita cafea în fața calculatorului, a simțit nevoia de culoare pe o schiță în creion, rătăcită pe birou. Așa că, a înmuiat repede pensula în restul de cafea și a dat volum schiței.

Fotografia a ajuns pe rețelele de socializare, feedback-ul a fost unul pozitiv, iar de atunci a decis ca fiecare dimineață să înceapă în acest mod: dând culoarea cafelei unei mașini emblematice. Astfel s-a născut “The Morning Coffee”, un tabiet zilnic și o colecție de mașini “alese” care parcurge întreaga istorie auto prin peste 300 de picturi însuflețite de aroma cafelei de dimineață.

“Eu nici măcar nu mă consider foarte talentat. Nu cred că asta e o scuză ca să nu faci ce îți place. Fac cu plăcere ceea ce fac. Sunt un entuziast. Un car enthusiast”, a mărturisit, râzând Adrian Mitu.

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=EEpLwtJekVY” splash=”https://i.ytimg.com/vi/EEpLwtJekVY/maxresdefault.jpg” caption=”Adrian Mitu – Morning Coffee (English subtitles)”]

Sursa: agerpres.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu