O firmă care ceruse insolvenţa “Dafora” renunţă la judecată

“Azimut Com” SRL, firmă care ceruse, în luna iunie, insolvenţa “Dafora” Mediaş (DAFR) a depus la dosar o cerere de renunţare la judecată, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Firma invoca o datorie de 2,89 milioane de lei.

“Dafora” Mediaş, care asigură servicii de foraj pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, a înregistrat, în primul semestru, un profit net de 4,9 milioane lei, faţă de o pierdere de 10,1 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri netă s-a situat la 115,95 milioane lei, cu 28 % mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Compania a scos la vânzare active care nu ţin de activitatea sa de bază, în valoare de 29,8 milioane de lei (6,7 milioane euro). Printre activele neesenţiale scoase la vânzare se numără terenuri, imobile, utilaje, apartamente şi barăci.

Acţionarii “Dafora” au aprobat, în luna august, continuarea activităţii societăţii, în contextul în care, după constatarea pierderilor stabilite prin situaţiile financiare aferente anului trecut, activul net al firmei (minus 50,951 milioane lei) s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris.

Capitalul social al companiei este de 100,2 milioane de lei.

Dafora a încheiat 2013 cu pierderi de 103 milioane lei (23,3 milioane >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu