video spectacol de jazz de neuitat la sibiu

Iubitorii de jazz se vor putea bucura de un concert de neuitat luni, 25 august. Spectacolul îl va avea drept invitat pe unul din cei mai talentați chitariști de jazz din Ungaria, Gyémánt Bálint.

 

 

 

Seara specială va avea loc la Atrium Cafe Bistro & Art și va debuta începând cu ora 21:00. Invitaţii Centrului Cultural Maghiar din Sibiu vor fi Harcsa Veronika şi Gyémánt Bálint din Ungaria în cadrul turneului de promovare a noului album Lifelover.

Duo-ul de excepție Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint va crea o atmosferă deosebită pentru cei prezenți la concert.

Harcsa Veronika

Pe lângă numeroasele concerte de jazz, Harcsa Veronika participă activ la producţii de artă contemporană şi muzică electronică și compune muzică pentru spectacole teatrale. A colaborat ca invitată cu formaţii precum Nicola Conte Jazz Combo, Thomas Siffling Trio, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Freestyle Chamber Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Fugato Orchestra şi Colorstar. A participat la festivaluri din Japonia, Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Belgia, Olanda, Israel, Grecia, Slovacia, Serbia şi România.

harcsa_veronika5k

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint este unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de jazz din Ungaria. În 2007 a obţinut o bursă de studii la Academia de Muzică Norvegiană, fiind primul student maghiar al acestei instituţii, iar în 2008 a absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, catedra de jazz. În interpretarea sa se regăsesc insiraţii tehnice şi muzicale dobândite în diferite genuri muzicale. Este adeptul looperului pe care îl utilizează cu măiestrie unică. Bálint este membru de bază al unor formaţii de marcă, participă cu plăcere la proiecte incitante.

Ca membru al trupei Transform Quintet a editat un disc cu renumitul pianist de jazz Joey Calderazzo, deţinător al premiului Grammy. În anii din urmă a fost adesea invitat în cvartetul cântăreţei Harcsa Veronika.

gyemantbalint_034

Iată un preview asupra a ceea ce veți vedea la concert!

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=irR08afimAU” splash=”https://i.ytimg.com/vi/irR08afimAU/maxresdefault.jpg” caption=”Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint DUO "Come As You Are (NIRVANA)" BJC 2010 08 17″]

 

Ultima oră

Comentariul meu