strada 9 mai, redeschisă oficial după modernizări. ce s-a realizat în zonă!

Străzile Faurului, Ocnei şi Turnului – artere principale în Oraşul de Jos – au fost reabilitate în ultimii doi ani prin proiecte finanţate din fonduri structurale. Strada 9 Mai este cea de-a patra arteră din această parte a centrului istoric care a fost complet reabilitată, fiind redată oficial traficului de către primarul Klaus Iohannis vineri, 22 august.

 

Finanţarea acestui proiect a fost asigurată din fonduri structuraleîn cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană depus de municipalitatea sibiană în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul ,,Poli de dezvoltare urbană”.Valoarea totală a proiectului este de 7.284.266,86 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.457.546,56 lei.

strada 9 mai, redeschisă oficial după modernizări. ce s-a realizat în zonă!

 

Contractul de lucrări a fost semnat în luna martie 2013 cu firma SC Sinecon SA, valoarea acestuia fiind de 2.791.679 lei, fără TVA. Termenul prevăzut în contract pentru execuţia lucrărilor a fost de 18 luni, termenul de garanţie pentru acestea fiind de 5 ani.

 

Municipalitatea a prevăzut în contract amenajarea unei noi reţele de transport a apei. De asemenea, constructorul a amenajat o nouă reţea de distribuţie a apei potabile, o nouă reţea de canalizare menajeră şi un nou sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale. Contractul a inclus şi modernizarea structurii rutiere, au fost modernizate carosabilul şi trotuarele, iar cele 138 de locuri de parcare au fost amenajate pe o zonă de pavaj creată între carosabil şi trotuar. Sistemul de iluminat public a fost de asemenea modernizat, trecându-se de la iluminatul cu corpuri suspendate la corpurile de iluminat instalate pe stâlpi metalici.

 

O amenajare specială a fost prevăzută pentru intersecţia străzii 9 Mai cu strada Ocnei, zona numită Piaţa Dragonilor, după Straja Dragonilor (Dragonerwache) care a funcţionat aici intre 1687-1710. Clădirea a fost demolată în anii 1980’, iar amenajarea inclusă în prezentul contract marchează conturul amplasamentului fostei clădiri. Zona are şi o funcţiune de loc de odihnă, aici fiind instalate bănci şi un iluminat arhitectural special.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică