Nașterea unui copil înseamnă, pentru majoritatea părinţilor, o bucurie. Pentru părinţii prematurilor însă, bucuria acestui început este umbrită de teamă și îngrijorări. Trupurile firave ale micuților născuți prea devreme sunt lipsite de căldura și liniştea trupului matern.
Astfel, incubatorul este acel loc miraculos care contribuie în mod esenţial la supravieţuirea lor. Este „casa” în care prematurii petrec uneori săptămâni sau chiar luni de zile.
Proiectul “Dăm startul în viaţă” a reuşit să mobilizeze peste 51 000 lei de la donatori individuali şi companii cu ocazia Semimaratonului 2014. Fondurile au fost utilizate pentru dotarea Clinicii de Prematuri cu un incubator standard Atom și a Terapiei Intensive Neonatale cu un pulsoximetru performant şi 200 de senzori, aparat destinat măsurării neinvazive a saturației oxigenului din sânge.
Pentru proiectul “Dăm startul în viață” au alergat 200 de alergători adulţi, dar şi 41 de copii, cu toţii susținuți de 950 de donatori individuali. A fost o zi ploioasă dar plină de entuziasmul celor prezenţi la start. Campania a fost una frumoasă, cu gânduri şi emoţii împărtăşite de cei care au alergat sau au susţinut proiectul.
”Cu aceeaşi emoţie am văzut împlinit visul nostru. Şi chiar mai mult. Nu doar o “căsuţă nouă” pentru prematuri ci şi un pulsoximetru modern pentru piticii din terapia intensivă neonatală. Bucurie pe care dorim să o împărtăşim azi tuturor. Şi vrem să vă mulţumim tututor, mici şi mari, alergători şi susţinători, care aţi dat startul în viaţă”, a declarat reprezentantul Asociației Baby Care.
Asociaţia Baby Care Sibiu are ca scop principal sprijinirea îngrijirii în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.