competiţie în premieră la sibiu - "duatlon sibiu 2014"

Duatlon Sibiu, un concept unic în oraș, va debuta pe 13 septembrie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Competiția presupune o îmbinare de alergare și ciclism, în cadrul căreia se vor înscrie echipe de câte două persoane care vor dispune de o singură bicicletă.

 

 

Fiecare echipă înscrisă va avea de parcurs un traseu de aproximativ 20 de km prin pădure, pe teren neasfaltat. Traseul va porni din Parcul Sub Arini, pe potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să treacă linia de finish în Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

Concurenților le vor fi puse la încercare abilitățile fizice, iar echipa cu cele mai bune strategii de dozare a efortului comun va câştiga marele premiu. Ideea din spatele acestui concurs este aceea de a stimula colaborarea între cei doi membri ai echipei, pentru a parcurge în întregime tot traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul.

Fiecare echipă va avea de parcurs un traseu de 20 de km prin pădure, pe teren neasfaltat. Traseul pe care îl vor urma concurenţii pentru a ajunge la finish este format din Parcul Sub Arini şi potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari. Linia de finish va fi amplasată  în Muzeul Civilizatiei Populare Tradiţionale ASTRA.

Cine se poate înscrie şi cum?

Echipele se pot înscrie online sau la fața locului înainte de start, în fereastra de timp din dimineața concursului. Plecarea se va face în bloc, iar cronometrul se va opri, la sosire, doar când echipa completă va trece linia de sosire.

Pentru categoriile de concurs se va lua în calcul vârsta însumată a participanților împlinită până la data concursului. Vor fi premiate următoarele categorii: Masculin – sub 50 ani, peste 50 ani sub 100 ani, peste 100 ani, Feminin – sub 50 ani, peste 50 ani sub 100 ani, peste 100 ani, Mixt – sub 50 ani, peste 50 ani sub 100 ani, peste 100 ani şi Familie – soț şi soție, copil şi părinte sau bunic şi nepot.

duatlon_concept

„Duatlon Sibiu este un concept nou de concurs, în care vă învităm să alergați și să pedalați în echipe de două persoane pe o distanță de 20 km. Competitia își dorește să promoveze combinarea a două ramuri sportive în cadrul unui concept interesant și provocator: alergarea și mersul pe bicicletă. De asemenea, ne propunem să promovăm alergarea ca și alternativă de antrenament pentru bicicliști și mersul pe bicicletă ca și alternativă pentru alergători.  Mai mult, vom organiza în cadrul competiției și concursuri pentru copii cu vârsta sub 14 ani în cadrul Muzeului Satului”, declară Răzvan Morariu, membru al Asociației Tură în Natură și inițiatorul ineditului proiect.

 

Ultima oră

Comentariul meu