tot mai multe accidente au loc în sibiu. ce recomandă poliţiştii

În judeţul Sibiu s-au înregistrat 7 accidente rutiere în perioada 15-17 august în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 15 au fost rănite. În 6 situaţii vinovaţi de producerea evenimentelor au fost conducătorii auto, iar unul dintre accidente a avut loc din cauza nesupravegherii minorilor. Ieri s-a produs un alt astfel de eveniment.

 

 

Şi de această dată, principalele cauze ale tragediilor au fost cele „clasice”, cele cu care ne-am obişnuit deja: conducerea imprudentă şi viteza neadaptată la condiţiile concrete de drum şi trafic, neatenţia în conducere.

Un nedorit eveniment s-a petrecut în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 0800, pe DN 1, la baza producerii căruia s-a aflat neadaptarea vitezei. Un hunedorean  în vârstă de 49 de ani a condus autoturismul înmatriculat în Spania dinspre Sebeş spre Sibiu, iar pe un sector de drum în curbă la dreapta, în condiţii de carosabil ud, pe timp de ploaie, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu două autoturisme care circulau regulamentar din sens opus.

Unul dintre autoturisme, înmatriculat în Italia, condus de o vasluiancă în vârstă de 37 de ani, a fost proiectat în afara carosabilului, într-un cap de pod, iar celălalt autovehicul, înmatriculat în Germania, condus de o femeie de 35 de ani, cu cetăţenie germană,  s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia sa de deplasare. 4 persoane au fost rănite în urma accidentului, una dintre victime decedând ulterior, la Spital.

Poliţiştii rutieri le mulţumesc conducătorilor auto care adoptă o manieră preventivă de condus şi respectă regulile de circulaţie.

Aceştia le recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Ultima oră

Comentariul meu