S-a semnat contractul pentru lapte și corn în județul Sibiu. Cine este firma câștigătoare!
Foto Arhiva

Noul an școlar îi va întâmpina pe elevi cu laptele și cornul pregătite în tot județul Sibiu. Potrivit contractului, asocierea câștigătoare va furniza zilnic fiecărui elev și preșcolar câte 200 ml de lapte UHT pasteurizat

 

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au semnat contractul de furnizare cu Asocierea Achiziție și Dezvoltare SRL și SC Friesland Campina România SA, câștigătoare a licitației desfășurate luna trecută în sistemul SEAP. Denumirea oficială a programului este ”Furnizarea și distribuția produselor lactate și de panificație pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore și elevii din clasele 0-VIII din învățământul preuniversitar de stat și privat din județul Sibiu, pentru anul școlar 2014-2015”.

Contractul are o durată de 177 zile, corespunzătoare numărului de zile de școală, în perioada 15 septembrie 2014 – 19 iunie 2015, iar produsele se vor furniza unui numar de 43.410 elevi și preșcolari din județul Sibiu. Prețul per pachet lapte/corn este de 0,79 lei fara TVA, ceea ce duce la o valoare totală ce depășește puțin 6 milioane de lei fără TVA. Estimările inițiale se situau la 7,2 milioane lei, adică 1,17 lei /copil/zi.

”Dorim ca tot ceea ce ține de viața de zi cu zi să funcționeze din ce în ce mai bine în județul Sibiu, de aceea am deschis mai devreme procedura de licitație pentru ca toate aspectele să fie rezolvate din timp, iar aceste produse să fie furnizate chiar din prima zi de școală. Mai mult, am reușit ca prin sistemul de licitație electronică să facem o economie de peste un milion de lei”, declară Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit contractului, asocierea câștigătoare va furniza zilnic fiecărui elev și preșcolar câte 200 ml de lapte UHT pasteurizat, având minimum 1.8% grăsime, iar produsul de panificație va fi ambalat individual, în ambalaje de 80 grame/elev. Contractul mai conține și un grafic de livrare după care asocierea va asigura transportul și distribuția zilnică sau bisăptămânală a produselor la fiecare școala sau grădiniță din județul Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică