VIDEO FOTO Super spectacol la ”Reuniunea Trupelor” în Piața Mare. Peste 5.000 de spectatori la eveniment!

Lansez un strigăt frenetic tuturor celor care au crescut alături de Valahia, Class, ro mania, as xx şi Body & Soul! Aţi fost aseară în Piaţa Mare din Sibiu? Cine nu îşi aminteşte de hiturile care împânzeau televizoare, casetofoane şi radiouri de pretutindeni în România anilor 2000? La iniţiativa unei persoane incredibil de inspirată, vedetele copilăriei mele au oferit concertul pe care îl aşteptam încă mulţi dintre noi.

 

Sub denumirea „Reuniunea trupelor”, oameni simpli, dar frumoşi şi talentaţi, au revenit după ani şi ani pe scena amplasată în Piaţa Mare din Sibiu şi ne-au determinat să facem o incursiune în vremurile în care copiii se jucau pe stradă în faţa casei cu pistoale cu apă şi ascultau muzică la casetofon, cântând cu patos „Dă-mi banana, dă-mi banana înapoi!” ( Valahia – „Banana”) iar adolescenţii se iubeau timizi, ţinându-se de mână pe melodii precum „Luna mi-a zâmbit” (Class).

Cine sunt? Cine au fost? Unde au ajuns vedetele anilor 2000?

La o privire mai atentă asupra trupelor care ne-au bucurat urechile duminică, 17 august 2014, cu versurile copilăriei, am descoperit un grup de oameni cu visuri şi concepţii diferite asupra vieţii şi carierei fiecăruia. Cu toate acestea, uitându-mă la cei care mi-au colorat anii copilăriei şi adolescenţei, am redescoperit oamenii pe ale căror melodii m-am îndrăgostit pentru prima dată, pe ale căror acorduri am învăţat mişcările de dans în vogă din acea vreme şi ale căror versuri m-au făcut să uit să opresc radio-ul.

În cadrul unei întâlniri la care am visat toată copilăria, înainte de concert am apucat să îi întâlnesc pe cei mai vechi şi cei mai noi dintre ei. O mână de oameni minunaţi, amuzanţi şi la fel de tineri…a fost ca şi cum anii nu ar fi trecut şi peste ei, ci doar peste mine.

SAM_3287

Vieţile vedetelor în spatele camerelor de filmat

Unii dintre artişti încearcă să se relanseze, în speranţa că vor readuce pe piaţa muzicală stilul anilor 2000, într-o manieră modernizată şi adaptată cerinţelor actuale. Trupa Class a lansat cu două luni în urmă o piesă nouă cu denumirea „Brigada”. „În ultima vreme vâd că acest curent al anilor 90 începe să ia amploare. Nu am mai simţit nevoia să intrăm în bătălia asta nebună care e în acest moment de a scoate piese după piese.”, ne-a mărturisit Mihaela, solista trupei Class, completată de colegui ei de trupă. „Se pare că muzica, odată la 10-20 de ani revine. E bine ca publicul tânăr de acum să asculte şi ce se asculta acum 20 de ani.”

Ionuţ Andraş, parte componentă a trupei RO mania a preluat sarcinile fostului solist al trupei, Ionuţ Voicu. Într-o încercare de a readuce folclorul în casele devoratorilor de muzică, trupa Ro-Mania vine cu o abordare inedită asupra acestui gen de muzică. „Am preluat folclorul, l-am pus pe ritmuri ca să îl asculte şi cel care la vremea respectivă avea poate 15-20 de ani, adică cei care nu consumau folclor. Prin prima acestui curent, etno, am reuşit să îi facem să accepte şi chiar să îndrăgească acei ani.”, a declarat Ionuţ Andraş.

Solistul are o poveste incredibilă despre ce înseamnă să rămâi cu picioarele pe pământ chiar şi atunci când devii cunoscut. „ Eu când nu sunt pe scenă sunt voluntar pe ambulanţă de resuscitare. „Există un erou” se numeşte programul, există un erou în fiecare dintre noi, iar acest lucru vrea să ne arate că tuturor că putem să salvăm viaşa unui om într-un moment în care chiar se poate interveni.”, ne-a mărturisit Ionuţ.

Dorin Topală, parte componentă a trupei Valahia, a ales un drum neaşteptat – comandant secund în marină. „Am terminat Academia Navală în 2001. Sunt constănţean şi trăiesc într-un mediu de navigatori, într-un mediu în care a fi comandant sau a ajunge comandant este considerat ţelul suprem. Mi-am dorit de mic să ajung comandant. Deocamdată sunt comandant secund şi sper ca peste vreo 5 ani să mă şi laud că sunt comandant. Am călătorit cam peste tot în lume”, a spus Dorin, cu o mândrie binemeritată. Artistul îşi doreşte să le ofere un exemplu pozitiv celor doi copii ai săi. „Nu mai cânt de 11 ani, dar de fiecare dată când avem invitaţia ne întâlnim, pentru că vreau să le explic copiilor mei că poţi face şi şcoală şi poţi şi cânta în acelaşi timp.”

[nggallery id=1057]

Un spectacol de zile mari

Artiştii au reuşit aseară să adune mii de ascultători în Centrul Sibiului şi să creeze atmosfera uitată de ani buni. Publicul a fredonat la unison melodiile tinereţii, iar cei mici, care i-au auzit pentru prima dată pe cântăreţi, au intrat în „horă” şi au învăţat să cânte refrenele care ne-au colorat tinereţile.

Printre versuri arhi-cunoscute şi aplauze, solistul trupei Ro-Mania a mărturisit că Sibiul este un oraş care trebuie vizitat şi ne-a lăudat pentru modul în care ne ocupăm de locul în care trăim. „Sunteţi un exemplu pentru toată România. A fost pentru prima dată când mi-am făcut timp să vizitez Centrul Vechi şi, sincer, tot respectul!”, a exclamat Ionuţ Andraş în aplauzele publicului.

Concertul s-a încheiat cu o notă de regret care plutea în aer, atât din partea publicului, cât şi din partea trupelor, unele dintre ele reunindu-se doar pentru acest eveniment. Rând pe rând, artiştii s-au retras, însă muzica nu s-a oprit, melodii celebre răsunând încă pe fundalul Pieţei Mari, prin vocile fanilor care se îndepărtau de scenă.

Ultima oră