iohannis face lobby pentru autostrada sibiu - brasov. ce spune despre sibiu - pitesti

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, preşedinte al PNL şi candidat la preşedinţia ţării, a declarat joi că varianta construirii unei autostrăzi pe ruta Sibiu – Braşov este mai rentabilă decât cea a construirii unei autostrăzi care să lege Sibiul de Bucureşti prin Piteşti, cum era, de altfel, prevăzut.

 

 

“Mie mi se pare că are sens o autostradă Sibiu – Braşov, în contextul în care oricum se realizează legătura Bucureşti – Braşov. Sigur că are sens şi legătura Sibiu – Piteşti, doar că aici vorbim de cu totul alte costuri.

Sibiu – Braşov ar fi o autostradă fără probleme tehnice deosebite, pe un teren uşor, cu puţine locuri unde ar apărea complicaţii, pe când autostrada Sibiu – Piteşti ar fi prin zonă de munte, mai complicată şi scumpă, şi atunci mi s-a părut chiar bună ideea de a dezvolta Coridorul 4 pe relaţia Sibiu – Braşov – Bucureşti”, a spus Iohannis.

Proiect respins temporar

Varianta construirii autostrăzii Sibiu – Braşov vine în contextul în care construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti a fost respinsă de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, din cauza faptului că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi au depus un dosar incomplet şi au refuzat trimiterea mai multor documente solicitate de autorităţile de mediu.

iohannisŞi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cândrea, a evocat varianta construirii unei autostrăzi Sibiu-Braşov, care să lege Sibiul de Bucureşti prin unirea cu autostrada Comarnic – Braşov.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. nu este in regula …daca UE doreste pe aceasta ruta de ce sa venim cu alte idei …faceti Sibiu – Pitesti dupa Sibiu – Brasov domnilor , nu mai dati din gura si faceti ceva CINSTIT …AMBELE RUTE SA NU MAI EXISTE CERTURI SI POLEMICI .