Cine spune că centrul vechi al Sibiului nu are poveşti interesante, nu a întâlnit oamenii locului. Cele mai frumoase poveşti ale oraşului nostru nu sunt trecute în cărţile de istorie, ci au fost transmise prin viu grai, din generaţie în generaţie.
Dacă, în zilele noastre, vizita unei vedete de talie mondială este notată în calendar şi intens discutată de toate instituţiile mass-media, pe vremuri acest lucru nu era posibil.
Cu toate acestea, am reuşit să aflăm o bârfă de acum mai bine 400 de ani despre nimeni altul decât Mihai Viteazu. Se pare că vedeta anului 1599, după Bătălia de la Selimbăr, ar fi vizitat un local care există şi astăzi în Centrul Vechi al Sibiului.
Restaurantul, închiriat în prezent de un chef din Veneţia, a aparţinut de-a lungul timpului unui număr de bucătari şi proprietari care au adus birtul construit în secolul XIV la opozanţa şi frumuseţea pe care le denotă acum.
Manuel Betto Pecori, unul dintre actualii proprietari, este în Sibiu de doi ani şi se descurcă foarte bine cu adoptarea culturii şi limbii noastre. “În familia mea sunt bucătari din cinci generaţii şi avem restaurant în Veneţia din 1978”, povesteşte Manuel.
Despre “Butoiul de Aur”, proprietarul spune că atunci când a avut posibilitatea de a deschide o afacere într-o zonă istorică, a fost foarte entuziasmat de idee şi nu a ezitat. “M-am gândit că e în centru, e cel mai vechi restaurant din România, e frumos şi am fost sigur că vom face treabă aici. De Mihai Viteazu nu am ştiut, dar mi-a spus un prieten că se bătea şi el cu turcii, ca şi italienii”, a adăugat Manuel.
Deşi este specialist în bucătăria italiană, bărbatul s-a gândit că ar fi păcat ca din cel mai vechi restaurant din România să lipsească tocmai mâncarea tradiţională, aşa că a învăţat să pregătească şi ciorbă de burtă, mici sau cârnaţi. Sursa: libertatea.ro
Interesant artico …. Ati utat sa spuneti ca este inchis localul de cateva luni bune :-)))) …. Pacat de acesta locatie ca a ajuns pe unor oameni care isi bat joc de asemenea locatii…. 😉