secretarul de stat în ministerul de interne german la sibiu! iată ce părere are despre oraşul nostru

Primarul Klaus Iohannis a primit vineri, 15 august, vizita Secretarului de Stat în Ministerul de Interne german, dr. Günter Krings. Vizita domnului Krings la Sibiu a inclus un scurt tur al centrului istoric condus chiar de primarul Klaus Iohannis și o întâlnire a experților în probleme ale minorității germane și în domeniul educației și învățământului în limba germană.

 

 

Krings a fost impresionat de aspectul și funcționalitatea zonei și de lucrările complexe care au fost executate pentru conservarea și reabilitarea străzilor și piețelor centrale.

Günter Krings a participat apoi la întâlnirea experților pe tematica minorității germane în România. Întâlnirea a fost deschisă de primarul Klaus Iohannis. Printre participanţii la meeting s-au numărat dr. Bernd Fabritius – membru în Parlamentul german, Heiko Schmelzle – membru în Parlamentul german, Judith Urban – consulul general al Germaniei la Sibiu, Joachim Irmer – director al Fundației Konrad Adenauer pentru România și Repulica Moldova și reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din România.

Invitaţii au discutat despre situația minorității germane din România, situația educației și învățământului în limba germană, dar și teme de politică națională, prin prisma candidaturii președintelui PNL, domnul Klaus Iohannis, la președinția României. Cu această ocazie Klaus Iohannis a prezentat oaspeților străini programul său pentru România.

Secretarul de Stat din Germania va participa astăzi, 16 august, la manifestările programate în cadrul Săptămânii Hafferland.

 

Ultima oră

Comentariul meu