Ansamblul Folcloric de Juniori “Purtata Avrigului” a obţinut locul III la Secţiunea Română a celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internațional “Peștișorul de Aur”, desfăşurat la Tulcea. Ansamblul avrigean de copii a fost condus de Marin Krutofist şi a fost unul dintre cele mai tinere ansambluri din concurs.
La festivalul de la Tulcea au participat 19 copii din clasele V-VIII. Dintre aceştia, 18 copii erau dansatori, iar solista vocală a fost Otilia Bolohan.
“Pentru noi este o mare realizare, deoarece am fost unul dintre cele mai mici ansambluri din concurs – 19 persoane, în condiţiile în care, la această competiţie au fost înscrise amsambluri care au avut în componenţă 50, chiar 200 de persoane. În plus, am fost şi unul dintre ansamblurile cu cea mai mică medie de vârstă. Cu toate acestea copiii s-au descurcat exemplar şi ne-au făcut mândri. Cu atât mai mult cu cât aceasta a fost pentru noi prima participare la acest festival”, a declarat Marin Krutofist, liderul Ansamblului Folcloric de Juniori “Purtata Avrigului”.
Ediţia din 2014 a Festivalului “Peştişorul de Aur”
La ediţia din acest an a Festivalului “Peştişorul de Aur”, desfăşurat în prioada 7-12 august, au participat peste o mie de tineri din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Lituania, Polonia, Turcia şi Bulgaria. Din România au intrat în concurs ansambluri din 12 judeţe iar din străinătate au participat 6 ansambluri. La Secţiunea Străină, Marele Premiu a fost câştigat de Ansamblul folcloric “Kud Vinca”, din Belgrad, Serbia, iar la Secţiunea Română de către Ansamblul Folcloric “Cununa Apusenilor”, din Gilău, judeţul Cluj.
Festivalul “Peştişorul de Aur” a fost iniţiat în anul 1992 şi a devenit una dintre cele mai populare manifestări de gen, care adună anual peste o mie de tineri, mesageri ai folclorului din ţară şi din străinătate.
Despre Ansamblul folcloric de juniori “Purtata Avrigului”
Ansamblul Folcloric “Purtata Avrigului” al Casei de Cultură a Oraşului Avrig, judeţul Sibiu a luat fiinţă în anul 1963, la initiativa cârmuitorilor din acea vreme şi cu aportul însemnat al maestrului coregraf Ioan Vălean. Generaţii de dansatori şi solişti vocali au dovedit ataşament pentru valorile locului, au scos din veacuri zestrea strămoşească şi, cu strădanie comună, dansatori şi coregrafi au revoluţionat fenomenul artistic tradiţional, au participat la concursuri şi festivaluri din ţară şi străinătate de unde s-au întors cu recunoaşteri onorante.