delegație a parlamentului germaniei în vizită la primăria municipiului sibiu. ce au vorbit cu iohannis!

Primarul Klaus Iohannis a primit vineri, 15 august vizita unei delegații a Parlamentului German condusă de domnul Klaus Brähmig – președinte al Comisiei de Turism din cadrul Parlamentului Germaniei.

 

Delegația se află în Sibiu într-o călătorie de informare a Grupului deportaților, emigranților și minorității germane al fracțiunii Uniunii creștin-democrate (CDU)—Uniunii creștin-sociale (CSU) din Parlamentul german. Grupul prezent la Sibiu a fost format din dr. Bernd Fabritius – membru în Parlamentul german și președinte al Federației Sașilor Transilvăneni, domnul Heiko Schmelzle și dr. Alexander Vollmert – consilier al fracțiunii CDU-CSU din Parlamentul german.

 

În cadrul întrevederii care a avut loc la sediul Primăriei Sibiu, primarul Klaus Iohannis și oficialii germani au discutat despre situația minorității germane în Sibiu și în România, despre sistemul de educație în limba minorității germane, dar și despre Sibiu ca oraș multicultural, multietnic și multiconfesional și despre politica națională. Parlamentarii germani au fost încântați să constate legăturile economice foarte solide între Sibiu și Germania prin intermediul firmelor germane care își desfășoară activitatea în oraș. De asemenea, oaspeții au subliniat importanța faptului că Sibiu atrage un număr important de turiști din Germania ceea ce dovedește o strategie serioasă în acest domeniu și faptul că Sibiul are atuurile să atragă o categorie exigentă de turiști.

 

Delegația va participa sâmbătă, 16 august la o serie de manifestări organizate în cadrul Săptămânii Haferland, în satul Criț în județul Brașov.

Ultima oră

Comentariul meu