zeci de șoferi sibieni sancţionaţi pentru pentru că nu au dat prioritate pietonilor

Serviciul Rutier acţionează pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi le recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie. 33 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor în 11 şi 13 august 2014, în municipiile Sibiu şi Mediaş.

 

Acţiunile reactive-preventive din cele două zile menţionate au avut rolul de a reduce numărul şi consecinţele accidentelor rutiere precum şi rolul de a impune un climat de disciplină în rândul conducătorilor auto referitor la acordarea de prioritate pietonilor.

Astfel, 33 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neacordare de prioritate pietonilor. De asemenea, şoferilor le-a fost aplicată şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Serviciul Rutier atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi le recomandă conducătorilor auto să manifeste atenţie în trafic şi să respecte regulile de circulaţie referitoare la acordarea de prioritate pietonilor. Totodată, pietonilor le recomandă să îşi sporească atenţia, să traverseze numai prin locurile speciale amenajate, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Ultima oră

Comentariul meu