acoperiș recondiționat la biserica evanghelică din sibiu. ce s-a făcut de 3 milioane de euro!

Parohia Evanghelică C.A. Sibiu anunţă finalizarea lucrărilor de reabilitare a acoperişului Bisericii Sfânta Maria din Piaţa Huet. Proiectul ale cărui lucrări s-au încheiat în ziua de 15 august 2014 poartă numele „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a monumentului patrimoniu național Biserica Evanghelică CA Sibiu prin restaurarea acoperișului clădirii”.

 

Lucrările de restaurare au inclus înlocuirea a aproximativ 100.000 de țigle, fiecare dintre acestea fiind legată individual. Au fost reabilitați aproximativ 2600 de metri pătrați de șarpantă, muncitorii folosind peste 10.000 de metri pătrați de schelă. Unul dintre rezultatele acestui proiect îl reprezintă și deschiderea unui nou traseu de vizitare, amenajat chiar prin podul edificiului. Simbol important al oraşului Sibiu, biserica din Piaţa Huet beneficiază în urma acestor lucrări şi de un nou sistem de protecţie paratrăsnet.

„Este o mare bucurie pentru întreaga Biserică și mulțumim lui Dumnezeu că în decursul acestor lucrări complicate nu a fost vătămată nici o persoană și că o serie de probleme neașteptate au fost rezolvate cu succes. Demersurile au fost destul de complexe: printr-o veritabil «minunată» dăruire, prin aportul profesioniștilor și prin munca voluntară a multora au putut fi strânse fondurile și obținute toate avizele necesare. Mulțumim echipei de construcții și administrației din cadrul Parohiei, forurilor decisive ale bisericii, proiectanților și experților externi și interni, echipei de consultanță și implementare, firmei de construcții și muncitorilor, Primăriei și tuturor acelora care, prin munca lor, donații, dezbateri constructive și rugăciuni continue au contribuit esențial ca următoarele generații să poată bucura de acest simbol al Sibiului sub un acoperiș sigur și frumos”, a declarat Killian Dörr, prim-preotul Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu.

Bugetul total al proiectului este de 12.127.191,11 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată prin intermediul POR 2007 – 2013 este de 9.377.118,04  lei. Autoritatea de management pentru acest proiect este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar organismul intermediar este Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

Ultima oră

Comentariul meu