gestul șefului de la facebook: de ce și-a turnat zuckenberg o găleată cu gheață în cap

Mark Zuckenberg și-a turnat o găleată cu gheață în cap ca să-i provoace și pe alți multimilionari din branșă să doneze bani unei asociații ca luptă împrotriva unei forme de scleroză.

”Guvernatorul Chris Christie m-a provocat să fac Provocarea ALS Ice Bucket. Am acceptat provocarea lui, iar acum mai departe îi provoc pe Bill Gates, Sheryl Sandberg şi Reed Hastings”, a spus Zuckerberg într-un videoclip, înainte să ia o găleată cu apă şi să şi-o toarne în cap.

Gestul boss-ului de la Facebook care a făcut vâlvă pe rețelele sociale în Statele Unite a fost lansată de asociaţia ALS, care luptă împotriva sclerozei laterale amiotrofice, cunoscută şi sub denumirea “Boala lui Lou Gehrig”, de care suferă și celebrul astrofizician Stephen Hawking.

[info]Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori. Neuronii motori comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea.
ALS este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul. Aceste afectiuni pot cauza diferite lezari, boli si alte complicatii.
Unu pana la doi oameni din 100000, dezvolta ALS in fiecare an. Barbatii sunt afectati putin mai des decat femeile. Cu toate ca poate debuta la orice varsta, este mai frecventa la varsta mijlocie si la varstnici.Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute. Circa 5-10% din oamenii cu ALS prezinta o forma mostenita a bolii. Scleroza laterala amiotrofica nu este contagioasa.[/info]

Regula provocării spune că cel care o primeşte are la dispoziţie 24 de ore pentru a se filma în timp ce îşi toarnă în cap o găleată plină cu apă şi gheaţă, fiind îndemnat şi să doneze bani asociaţiei ALS.
Zuckerberg a transmis mai departe provocarea către Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, Sheryl Sandberg, chief operating officer al Facebook, şi Reed Hastings, co-fondator şi CEO al Netflix.

Sursa: Techcrunch.com

Ultima oră

Comentariul meu