intervenţie chirurgicală pro-bono la sibiu pentru o fetiţă născută prematur. vezi despre ce este vorba!

O fetiţă de două luni ce provine dintr-o familie defavorizată s-a născut prematur şi cu o malformaţie a sistemului nervos central, la nivelul măduvei spinării cervicale. Fetiţa a fost operată gratuit la Spitalul European Polisano.

“Este vorba despre o malformație disrafică, o tulburare de închidere a tubului neural, în care măduva spinării la nivel cervical este deschisă, acoperită doar de o foiță subțire, fiind expusă traumatismelor și infecțiilor – fapt potențial fatal. Operația a durat 5 ore și a decurs normal, complexitatea ridicată a cazului fiind datorată atât vârstei mici a copilului, cât și riscului de lezare a măduvei cervicale ce poate avea ca și consecințe paralizia sau chiar decesul. Micuţa s-a trezit bine din anestezie şi mişcă normal”, a declarat dr. Claudiu Matei, şeful secţiei de neurochirurgie a Spitalului European Polisano.

Operaţia a fost efectuată sub anestezie generală de echipa Clinicii Polisano formată din medicul specialist Claudiu Matei, şeful secţiei de neurochirurgie, medicul specialist neurochirurg Sofia Nistor şi medicii specialiști în anestezie și terapie intensivă, Mihai Chiloflischi şi Iulia Dancu. În urma procedurii copilul se poate dezvolta normal fizic şi psihic, nemaiexistând riscul infecţios sau al deficitelor neurologice.

Ultima oră

Comentariul meu