S-a sinucis Robin Williams ? Actorul a fost găsit decedat - Avea 63 de ani

Robin Williams, actorul american care a dat viață unor personaje pline de viață în numeroase comedii, a decedat la domiciliul său. Primele date indică o sinucidere.

Serviciile de urgenţă au fost chemate luni, la ora locală 11.55 a.m, 21.00 – ora României, după ce Robin Williams a fost descoperit decedat în locuinţa sa.

Poliţia din Marin County, din statul american California, informează într-un comunicat că un „individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California” şi că o cauză probabilă a decesului ar fi „sinuciderea prin asfixiere”.

Robin Williams a făcut să râdă și să viseze mai multe generații.  Născut în Chicago, în 1951, a dovedit de mic un geniu irezistibil și o vervă fără egal. Înainte de a reuși pe marele ecran, a început să studieze Științele Politice, o pasiune pe care niciodată nu a abandonat-o în ieșirile lui publice acide. Una dintre acestea a avut loc cu ocazia Festivalului de la Berlin, unde a prezentat The Final Cut, la care în conferința de presă a spus „nu știu de ce căutăm armele chimice în Irak când ar fi mult mai simplu să ne uităm în magaziile Pentagonului.

În anii 70 a avut o perioadă în care a abuzat de droguri, împreunp cu prietenul său, actorul John Belushi. „Cocaina este modul în care Dumnezeu îți spune că câștigi prea mulți bani”, spunea ironic Robin Williams.

A devenit faimos datorită rolului unui extraterestru, pe nume Mork, în serialul TV Mork și Mindy, iar mai târziu a făcut stand up comedy și a jucat în multe filme începând cu 1980. Robin Williams a fost onorat în 1998 cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul Good Will Hunting. A mai fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1988, cu rolul interpretat în filmul Bună dimineața, Vietnam!, în 1990 pentru rolul din Cercul poeților dispăruți, iar în 1992 pentru cel din Regele pescar. A mai câștigat și trei premii Golden Globe, două premii Screen Actors Guild și trei premii Grammy.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=q6Egi5V_jNU” splash=”https://i.ytimg.com/vi/q6Egi5V_jNU/hqdefault.jpg” caption=”Robin Williams Wins Supporting Actor: 1998 Oscars”]

Robin Williams s-a internat preventiv într-o clinică de reabilitare, la începutul lunii iulie. Actorul avea opt ani de când nu se mai atinsese de alcool si droguri, după o recidivă în 2006, când a apelat la ajutorul unei cure de dezintoxicare.  Robin Williams a recunoscut că ceea ce l-a trezit în anii 70 din consumul de alcool si droguri a fost moartea prietenului său John Belushi, decedat la 33 de ani din cauza unei supradoze.

După ce a trecut peste acea perioadă dificilă, a avut 20 de ani în care nu s-a mai atins de droguri și de alcool, cei mai prolifici ani. În 2009 a suferit o operatie pe inimă. Ultimle filem în care a jucat sunt  „Boulevard”cu Kathy Baker, și „The Angriest Man in Brooklyn”, cu Mila Kunis. Se vorbea în ultima vreme de o continuare a „Mrs Doubtfire”.

Ultimul său proiect cinematografic a fost lungmetrajul „Night at the Museum: Secret of the Tomb”, al treilea film din franciza „O noapte la muzeu”, care va avea premiera în Statele Unite pe 19 decembrie.

Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul „The Crazy Ones”, de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători numai după un sezon.

La fel ca mulţi actori de comedie, Robin Williams era, în forul său interior, foarte serios. Actorul a reprezentat multe decenii unul dintre stâlpii de bază ai proiectului „Comic Relief”, un concept de caritate
implementat pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost.

Robin Williams s-a căsătorit cu Susan Schneider, care este grafic designer, pe 23 octombrie 2011, la Meadowood Resort din Napa Valley. Acesta a fost cel de-al treilea mariaj al actorului, care are trei copii: Zachary, cu prima lui soţie, Valerie Velardi, şi Zelda şi Cody, cu cea de-a doua soţie, Marsha Garces, de care a divorţat în 2008.

Poliţia a anunţat iniţierea unei anchete „cu privire la cauzele şi circumstanţele decesului”.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică