iohannis i-a luat fața lui predoiu și este prezidențiabilul pnl – pdl la alegeri

În urma măsurătorilor sociologice realizate de PNL şi PDL, Klaus Iohannis va fi desemnat astăzi prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale.

 

Decizia desemnării lui Klaus Iohannis drept prezidenţiabilul PNL – PDL va fi luată astăzi în şedinţa conducerii ACL, alianţa în care cele două partide vor participa la alegerile prezidenţiale. După aproximativ două săptămâni în care şansele lui Klaus Iohannis şi ale lui Cătălin Predoiu de a câştiga cea mai înaltă funcţie în stat au fost măsurate de două institute de sondare a opiniei publice, rezultatele au evidenţiat că preşedintele PNL este mai bine clasat şi că are şanse să-l învingă pe Victor Ponta în competiţia prezidenţială, conform gandul.info.

 

Sondajele au fost realizate de CSOP pentru PDL şi de IRSOP pentru PNL. În timp ce democrat liberalii au preferat un sondaj efectuat pe teren, liberalii s-au mulţumit cu un sondaj telefonic. Rezultatele amândurora îl indică drept câştigător pe Klaus Iohannis în faţa lui Cătălin Predoiu.

sursa: gandul.info

Prim-vicepreşedintele PDL fusese desemnat prezidenţiabilul acestui partid, el impunându-se în faţa primarului Aradului Gheorghe Falcă. Şi în PNL, postura de candidat la prezidenţiale a fost disputată de Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

 

Fostul preşedinte al PNL a anunţat după eşecul de la europarlamentare că renunţă la calitatea de prezidenţiabil, dar a revenit asupra deciziei la Congresul liberalilor de la sfârşitul lunii iunie.

 

Delegaţia Permanentă a PNL a decis pe 21 iulie că prezidenţiabilul PNL este Klaus Iohannis, acesta obţinând 115 voturi în timp ce Crin Antonescu a strâns 55 de voturi.

 

Procedura de desemnare a candidatului la preşedinţie al Alianţei Creştin Liberale trebuia încheiată pe 5 august, dar termenul a fost amânat de comun acord de cei doi preşedinţi Vasile Blaga şi Klaus Iohannis.

 

Surse din PNL au declarat pentru gândul că după desemnarea lui Klaus Iohannis ca prezidenţiabil acesta va pleca într-un turneu electoral prin ţară.

 

Lansarea candidatului ACL pentru Palatul Cotroceni va avea loc la începutul lunii septembrie în Bucureşti.

 

Surse din PNL au precizat că după ce a pierdut competiţia pentru prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu încearcă să se poziţioneze drept premierul din umbră.

Ultima oră

Comentariul meu