În luna august, oferta culturală și sportivă a Sibiului este foarte bogată, oferind publicului evenimente diverse și de calitate. Printre cele mai interesante se numără Festivalul ”Sibiul de Odinioară” din 23 si 24 august.
Luna august este plină de evenimente culturale și sportive de calitate. Printre acestea remarcăm câteva deosebit de atractive.
Festival de excepție în Dumbrava Sibiului
Festivalul Sibiul de Odinioară are loc în penultimul weekend din august, în zilele 23 și 24, va avea loc în Pădurea Dumbrava, în zona de camping de vizavi de Grădina Zoologică și Hotelul Hilton.
Proiectul “Sibiul de odinioară” este un eveniment care dorește să recreeze atmosfera petrecerilor în aer liber de altă dată, pe muzica renumiților interpreți români de șlagăre.
Pe scena din Dumbrava Sibiului se vor auzi în prima zi șlagărele lui Gabriel Dorobanțu, Marina Florea, Stela Enache, Marina Voica, Carmen Trandafir și Carmen Rădulescu.
A doua zi a evenimentului, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paul Ananie, Stana Stepănescu, Daniel Pop, Codruța Rodean și Mariana Deac si Junii Sibiului vor urca pe scena din Pădurea Dumbrava și vor prezenta un adevărat tezaur folcloric.
IATĂ CALENDARUL EVENIMENTELOR DIN LUNA AUGUST ÎN SIBIU
Luna august a început în forță cu un festival folcloric – “Cântecele munților”, aflat la ediția cu numărul 39. Acest festival de excepție a avut anul acesta încă o valență, sărbătorind 70 de ani de existență a Ansamblului Cindrelul – Junii Sibiului. Muzica și dansul popular, serile tematice care au prezentat gastronomia cipriotă, turcească, cehă și românească, workshop-uri și parada portului au animat centrul Sibiului în perioada 31 iulie – 3 august.
VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE ”SIBIUL DE ODINIOARĂ”
“Sibiul Vesel” este un eveniment care se va desfășura pe tot parcursul acestei luni, în zilele de 1, 2, 8, 9, 22 și 23 august și propune publicului să zâmbească. Organizatorii vor prezenta o serie de spectacole de comedie în spații publice bazate pe interacțiunea cu publicul și pe improvizație.
În stațiunea Păltiniș a fost organizat în data de 2 august un eveniment sportiv numit “Cindrelul în alergare”. Alergători profesioniști și amatori au avut ocazia să își măsoare rezistența în alergare în competiții de maraton și semi-maraton.
Copiilor li s-a pregătit un “Weekend de poveste” în fiecare duminică a lunii august. Locurile de joacă din Parcul Sub Arini, Parcul Tineretului, Parcul Astra, Parcul Cetății și cel din cartierul Terezian vor fi scena unor programe speciale pentru cei mici.
În perioada 7- 10 august vor avea loc în diverse locații din Sibiu manifestările Festivalului Artmania, aflat la a noua ediție. Scena principală va fi amplasată în interiorul complexului Balanța, dar concerte vor fi organizate și în Piața Mare, în curtea Palatului Brukenthal și în curtea Muzeului de Istorie.
În weekend-ul 8 – 10 august, Parcul Sub Arini va găzdui Arini Fest Cinema. Pe parcursul celor trei zile vor fi proiectate diverse producții cinematografice, acestea fiind completate de jocuri, activități în aer liber și chiar o zonă de bibliotecă.
În data de 10 august va avea loc în Biserica Cetate Gușterița un concert de inaugurare a orgii istorice care a fost recent restaurată de Organizația Internațională a Constructorilor de Orgi. Concertul va fi susținut de doamna Ursula Philippi.
Festivalul “Classics for Pleasure” se va desfășura în perioada 11 – 16 august la Sala Thalia. Organizatorii vor prezenta publicului șapte spectacole de muzică clasică ce vor conține creațiile artiștilor consacrați și apreciați de publicul larg.
În zilele de 16 și 17 august va avea loc evenimentul sportiv Triada MTB, dedicat celor care practică mountain bike cross country. Traseele vor fi concepute special pentru aceste competiții de tip maraton pe bicicletă. Evenimentul va cuprinde și o competiție destinată copiilor cu vârste între 4 și 14 ani.
În data de 17 august, în Piața Mare va avea loc evenimentul intitulat “Reuniunea Trupelor”, un eveniment care va aduce pe scenă trupele anilor ’90 în România.
În penultimul weekend din august, în zilele 23 și 24, va avea loc în Pădurea Dumbrava proiectul “Sibiul de odinioară”, un eveniment care dorește să recreeze atmosfera petrecerilor în aer liber de altă dată, pe muzica renumiților interpreți români de șlagăre. Pe scena din Dumbrava Sibiului se vor auzi șlagărele lui Mihai Constantinescu, Marina Florea, Stela Enache, Marina Voica, Carmen Trandafir și mulți alții.
În ultimul sfârșit de săptămână, în perioada 29 – 31 august va avea loc Festivalul Medieval Cetăți Transilvane, ediția din acest an desfășurându-se sub motto-ul “Bucuroși de oaspeți”. Pe scenele amplasate în diversele spații ale festivalului vor evolua artiști din țara noastră dar și din Letonia, Germania, Serbia, Bulgaria și Spania. Programul festivalului include și anul acesta concerte de muzică medievală, demonstrații de luptă, spectacole pirotehnice, spectacole de dans și teatru. Parada festivalului va avea loc vineri, 29 august, de la ora 21, cu plecare de lângă Turnul Dulgherilor din Parcul Cetății. O parte inedită a Festivalului o vor constitui conferințele de medievistică susținute de profesor universitar dr. Zeno Pinter în cadrul cărora se va prezenta istoria Evului Mediu prin povești urbane, povestea războinicilor vestiți, descrierea vieții de zi cu zi, precum și alte teme legate de acea perioadă.
Pe parcursul ultimei săptămâni a acestei luni, Turnului Sfatului va găzdui expoziția Abstract, organizată în cadrul Programului Internațional de Artă Fotografică, ediția a 16-a. În cadrul acestui eveniment, renumitul artist argentinian Bernardo Federico Neumann va expune o parte din colecția sa intitulată “Abstraccion Surrealista”.
La sfârșitul lunii august, în data de 30, va începe Festivalul Internațional Clara Haskil, care va oferi publicului două concerte de vioară, violoncel și pian.
Pe tot parcursul acestui luni va fi deschisă publicului pentru vizitare expoziția Salvador Dali la Muzeul Național Brukenthal, iar calfele călătoare își vor desfășura activitatea în spațiile publice din centrul istoric.