Proiecte și lucrări de modernizare la toate secțiile Spitalului de Pediatrie Sibiu

Spitalul de Pediatrie Sibiu își continuă parcursul de modernizare a celor trei clădiri în care funcționează clinicile medicale.

 

Procedura pentru modernizarea clădirii din Parcul Astra s-a încheiat și, după scurgerea perioadei de 10 zile prevăzută pentru depunerea eventualelor contestații, se va încheia contractul cu firma declarată câștigătoare. Aceasta este o a doua investiție majoră planificată, finanțată din bugetul local. Proiectul presupune lucrări în valoare estimată de 2,5 milioane de lei care includ schimbarea tâmplăriei și a pardoselilor, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice și refacerea zugrăvelilor. Aceste lucrări vor fi efectuate atât în blocul operator și saloanele acestei clinici a Spitalului cât și în saloanele de terapie intensivă, în laboratoare, în subsol, în farmacie și în depozitul de alimente. Termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni.

 

În septembrie 2014 se va promova o procedură de achiziție pentru modernizarea secției de infecțioase de pe strada Transilvaniei. În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate care estimează ca valoare a lucrărilor o sumă de 800.000 de lei. Proiectul presupune construirea unei suprafețe de 300 de metri pătrați prin etajarea construcției existente. Vor rezulta astfel nouă saloane pentru copil și aparținător, cabinete medicale și spațiile administrative aferente. Lucrarea este foarte importantă atât pentru că extinde capacitatea acestei secții care oferă în prezent 36 de paturi, dar mai ales pentru faptul că oferă posibilitatea separării ariilor destinate tratării diverselor boli contagioase, evitând astfel contaminarea. Fondurile pentru aceste lucrări vor fi asigurate din bugetul local.

 

O a două procedură care privește această clinică va fi promovată săptămâna viitoare. E vorba de un contract pentru lucrări de reparații ale clădirii existente la adresa menționată: schimbarea tâmplăriei, modernizarea instalațiilor termice, electrice și sanitare, execuția de zugrăveli, tencuieli și igienizări. Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest contract a fost estimată la 470.000 lei, fără TVA. Lucrările au ca termen de execuție 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 

Lucrările de construire a centrului de cercetare al Spitalului de Pediatrie Sibiu de pe strada Pompeiu Onofrei au avansat într-un ritm bun. Constructorul a finalizat demisolul și parterul clădirii noi, lucrându-se în prezent la structura de rezistență a primului etaj. La parterul corpului A al clădirii existente, parte a viitorului centru de cercetare, s-au finalizat lucrările la laboratorul de polisomnografie și sunt aproape finalizate cele de amenajare a laboratorului de neuroradiologie.

 

Spitalul de Pediatrie are un nou site – http://www.pediatriesibiu.ro/ – care a fost lansat la începutul acestei săptămâni, fiind mai ușor de utilizat decât precedenta versiune. Acesta oferă toate informațiile cu privire la clinicile Spitalului, tipul de servicii oferite, tarifele pentru aceste servicii și analize, datele de contact, dar și o pagină destinată pacientului unde pot fi găsite informații cu privire la drepturile pacientului, condițiile de internare, programul de vizită al aparținătorilor și o secțiune de sesizări și sugestii.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică