ioan nicolae audiat la diicot în dosarul romgaz

Omul de afaceri Ioan Nicolae a venit miercuri la DIICOT, unde este audiat în dosarul Romgaz.
Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în dosarul Romgaz şi l-au pus sub acuzare pe omul de afaceri Ioan Niculae pentru săvârşirea unor noi infracţiuni, respectiv sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în 2012, Niculae ar fi determinat patru funcţionari de la Cadastru din Bucureşti şi Teleorman să nu îi înscrie sechestrul până nu apucă să schimbe proprietarul unor bunuri. Astfel, miliardarul şi fosta lui soţie au trecut un imobil din Bucureşti şi unul din Zimnicea pe numele fiicei lor. Niculae ar fi înstrăinat şi acţiunile de la compania Interagro şi alte patru firme către fiica sa şi către actuala sa parteneră, Nicolea Toncea.
Iniţial, Ioan Niculae a fost pus sub acuzare, alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. Printre cei acuzaţi se află şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.
În sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane USD patrimoniului SNGN Romgaz SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional.
Procurorii susţin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantităţi considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deţinută de Ioan Niculae, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementărilor legale în materie precum şi menţinerea facilităţilor acordate societăţii, în condiţiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.
Se mai reţine că activitatea infracţională a generat imposibilitatea repartizării de către Romgaz a >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu