video băsescu anunță că e pro iohannis: ”are șanse să îl bată pe ponta!”

Traian Băsescu crede că, în opinia sa, faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis este sas şi protestant va conta în ceea ce priveşte populaţia care merge duminică de duminică la biserică şi a spus că, şi în aceste condiţii, îl creditează pe Iohannis cu şansa de a câştiga alegerile în detrimentul lui Ponta, dacă ajunge în turul secund.

 

„La populaţia educată nu va conta (faptul că că Iohanis e sas şi protestant, n.r.) La populaţia care merge duminică de duminică la biserică şi care în loc să dea 10 lei la doctor dă o sută la biserică, vă asigur că va conta. După părerea mea va conta acest lucru. Chiar dacă, şi în aceste condiţii, eu îl creditez pe Klaus Iohannis cu şansa de a-l bate pe Ponta dacă intră în turul doi”, a spus Băsescu.

 

Biserica Ortodoxă Română (BOR) subliniază, într-un comunicat de luni, că are relaţii civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoane.

 

În acelaşi comunicat remis de Patrarhie, BOR dezaprobă confruntarea politică motivată religios

 

Patriarhia precizează că acest comunicat a fost remis după ce în ultimele zile, în dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 au fost făcute referiri „nedrepte şi nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusă implicare a acesteia în confruntările electorale”.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=MwCgkf3HKog” splash=”https://i.ytimg.com/vi/MwCgkf3HKog/hqdefault.jpg” caption=”Basescu: Ilie Sarbu va fi un propagandist in favoarea lui Ponta”]

Ultima oră

Comentariul meu