8 motive pentru care nu trebuie sa sari peste micul dejun

Daca sariti peste micul dejun cu regularitate, va aratam o lista cu motive pentru a manca micul dejun in fiecare zi!

Va ajuta sa fiti sanatosi
Daca luati micul dejun regulat, acesta va va ajuta sa fiti sanatosi. Alimentele potrivite pentru micul dejun contin o multime de vitamine, nutrienti si fibre, de care organismul dvs are nevoie in fiecare zi. Daca veti sari peste masa cea mai importanta a zilei, veti priva organismul de nutrientii esentiali de care multi au nevoie pentru a avea putere pe tot parcursul zilei.

Ofera energie
Una dintre cele mai evidente motive pentru a manca micul dejun este ca ofera organismului un impuls mare de energie pentru a incepe ziua! Micul dejun literalmente inseamna trezirea, dupa dormit de 7-8 ore, de aceea mancati o masa sanatoasa care va va ajuta pentru a ridica nivelul de zahar din sange si de a stimula metabolismul.

Alimente sanatoase si nesanatoase pentru micul dejun –> CITESTE AICI

Previne supraalimentarea
Micul dejun va ofera sentimentul de plenitudine si in plus, de asemenea, previne supraalimentarea mai tarziu. Daca sariti peste micul dejun, puteti consuma mai multe alimente decat este necesar.

Va ajuta sa pierdeti in greutate
Se pare ca nu exista o legatura directa intre pierderea in greutate si luarea micului dejun, dar aceasta masa a zilei este foarte importanta, si poate face intr-adevar o mare diferenta. Daca nu mancati micul dejun de dimineata, veti simti foame si veti manca alimente bogate in calorii, in scopul de a satisface foamea. Un studiu a aratat ca oamenii care sar peste micul dejun in mod regulat, au de 4,5 ori mai multe sanse sa devina obezi decat cei care iau micul dejun in fiecare zi.

Imbunatateste concentrarea
Ati incercat vreodata sa va concentrati pe stomacul gol? Este greu, nu? Este foarte greu sa va concentrati atunci cand stomacul dumneavoastra este gol. Cercetari efectuate la Universitatea Harvard au constatat ca oamenii care mananca micul dejun sunt mai atenti si alte cercetari au aratat ca micul dejun are capacitatea de a imbunatati rezolvarea problemelor si performanta mentala.

5 idei sanatoase pentru micul dejun –> VEZI AICI

Consolideaza sistemul imunitar
Multi oameni sunt mereu in cautarea unor modalitati usoare pentru a stimula imunitatea, iar micul dejun este una dintre cele mai bune moduri pentru a face acset lucru. Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca saritul peste micul dejun este asociat cu o mai mare sensibilitate la boli cum ar fi raceala si gripa. Faceti un mic dejun sanatos, mancati multe fructe, cu o multime de vitamine, care va ajuta la prevenirea infectiilor.

Reduce nivelul colesterolului
Scaderea nivelului de colesterol este unul dintre cele mai mari beneficii pe care il ofera luarea micului dejun in fiecare dimineata. Micul dejun poate ajuta la reducerea colesterolului LDL, si probabil stiti ca nivelul ridicat de colesterol LDL poate creste riscul de ateroscleroza si boli de inima, ambele fiind factori de risc pentru accident vascular cerebral. De aceea, micul dejun este intr-adevar cea mai importanta masa a zilei pentru dvs.

Ultima oră

Comentariul meu