video foto delegațiile de participanți de la ”cântecele munților”, primite cu pâine și sare la consiliul județean sibiu

Peste 100 de delegați din 5 țări au fost primiți astăzi de președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, în deja tradiționala întâlnire care precede Festivalul Internațional de Folclor ”Cântecele Munților”.

 

Invitații i-au reprezentat pe cei peste 800 de participanți din Bulgaria, Cehia, Cipru, Turcia și România, care au venit la ediția din acest an.

”Este o onoare deosebită să vă avem astăzi oaspeți în sala de ședințe a Consiliului Județean Sibiu. Este a 39-a ediție a festivalului, dar este una specială pentru că Ansamblul Junii Sibiului împlinește 70 de ani de existență, 70 de ani de când, cu o pasiune nestăvilită, promovează moștenirea muzicală și coregrafică populară, nu doar a județului, ci a întregii Românii. Trăim momente de globalizare, de mondializare, dar valorile autentice ale fiecărei zone, ale fiecărui popor trebuie păstrate pentru că sunt nestematele fiecăruia și trebuie să avem grijă de ele. Dumneavostră puteți transmite mai departe aceste nestemate, iar noi oamenii din administrație, oamenii politici, suntem datori să sprijim astfel de festivaluri ca să le punem în valoare” , a transmis președintele Cindrea delegaților celor zece ansambluri prezente anul acesta la Sibiu.cinbdrea

Larândul ei, Silvia Macrea a mulțumit celor prezenți și președintelui Consiliului Județean Sibiu pentru tot sprijinul acordat Ansamblului și festivalului.

În această seară, în timpul spectacolului din Piața Mare, Ioan Cindrea va înmâna Ansamblului și Silviei Macrea trofeul și diploma de excelență la aniversarea celor 70 de ani de la înființare.

Ultima oră

Comentariul meu