fumezi dar te-ai lăsa? iată șapte plante medicinale care te vor ajuta garantat

De câte ori ai încercat să te lași de fumat și după o săptămână, două, o lună sau chiar un an ai reluat acest obicei toxic? Renunțarea la fumat poate fi foarte, foarte dificilă.

Dependența de nicotină, necesită la cei mai mulți dintre oameni multă voință dar și susținere din partea celor din jur. Autnci când există voință și susținere, în lupta cu fumatul te pot ajuta și unele plante medicinale. Vei trece mai ușor peste neplăcerile firești, poovocate de corpul tău care se detoxifiază și elimină susbtanțele nocive acumulate în celule și peste stresul care te făcea să fumezi.

Plante medicinale ce ne ajută să ne lăsăm de fumat

Isop (Hyssopus officinalis L.): Îngrijește aparatul respirator, elimină mucozitățile și este foarte util pentru atenuarea anxietății asociate sindromului de abstinență.

Ginseng (Panax ginseng): Îți va da energie și te va ajuta să treci mai ușor peste stres, anxietate și oboseală. Te va ajuta deasemenea să dormi mai bine și îți va ajuta sistemul imunitar.

Sunătoarea (Hypericum perforatum): Este una dintre cele mai puternice plante medicinale, foarte utile pentru a menține o stare mentală pozitivă, iar proprietățile ei calmante sunt foarte utile în procesul de renunțare la tutun.

Lumânărica (Cimicifuga racemosa): Este o plantă medicinală foarte eficace în combaterea simptomelor provocate de lăsarea de fumat. Lumânărica este buna împotriva stărilor de iritație nervoasă, a schimbărilor bruște de dispoziție și a tulburărilor de somn care pot apărea la renunțarea la fumat.

Gura Lupului (Scutellaria lateriflora): Este un tonic eficace pentru nervi. Luptă cu anxietatea  și stările nervoase, combate tensiune și insomnia. Este foarte utilă în tratarea dependentelor de diferite feluri.

Lobelia (Lobelia inflata) era utilizată tradițional pentru a combate bolile sistemului respirator și imbunătățirea funcționării plămânilor, dar în plus ea alină simptomele abstinenței și are efecte calmante și relaxante.

Menta pisicii (Nepeta cataria): Are un efect relaxant si reglează somnul, calmând deasemenea durerile de cap asociate cu simptomele de abstinență de la nicotină.În plus, protejează sistemul respirator.

Dacă ești gata să lupți cu viciul fumatului sau ai inceput deja și ai dat de greu, dă o fuga la un magazin naturist și folosește-te de beneficiile acestor plante medicinale.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. ar fi interesant sa stim cati oameni au putut sa renunte la fumat cu ajutorul acestor plante…