opc-ul a închis bazinul olimpia în urma gravului accident de săptămâna trecută. deficiențe mari găsite inspectori la fața locului!

În urma incidentului din data de 24 iulie 2014, de la Bazinul Olimpia din Sibiu, care a provocat accidentarea unei sportive în vârstă de 10 ani, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Sibiu, în timpul orelor de antrenament, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu s-a autosesizat.

 

Astfel o echipă de comisari s-a deplasat la Bazinul Olimpia, pentru a verifica în ce condiții se desfășoară antrenamentele sportivilor, precum și cursurile de înot.

Controlul a scos la iveală grave deficiențe, iar OPC-ul a decis că bazinul Olimpia să fie închis până la remedierea tuturor problemelor constatate.

De asemenea s-a aplicat și o amendă clubului CSM pentru problemele găsite la Olimpia.

VEZI SI: VIDEO Fetita rănită la bazinul Olimpia a fost operată. Antrenoarele ei riscă să fie date afară!

Bazin închis și amendă CSM-ului

Iată punctul de vedere oficial al celor de la OPC Sibiu:

 

În timpul verificărilor efectuate, comisarii C.J.P.C Sibiu au constatat următoarele deficiențe și abateri de la normele și legislația în vigoare care reglementează condițiile obligatorii de amenajare și funcționare a bazinelor de înot:

  CITITI SI: Anchetă ministerială în urma accidentului de la bazinului Olimpia în urma căruia o fetiță de 10 ani a fost grav rănită

-Bazinul de înot nu are montată la nivelul apei, o bară de susținere, așa cum este prevăzut în Ordinul nr. 119 din 4 februarie 2014, emis de Ministerul Sănătății pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, articolul 64;

VEZI VIDEO ȘI FOTO cu tragedia de la Bazinul Olimpia. Ce spune fetița căzută de la 5 metri și imagini cu nenorocirea produsă (IMAGINI IMPRESIONANTE)

-Starea de curățenie din anexele și din grupurile sanitare din unitate prezintă deficient la condiții de igienă, precum și deteriorări ale pardoselii și pereților, încălcându-se legislația în vigoare.

VEZI SI: ACCIDENT GRAV LA BAZINUL OLIMPIA: O fetiță de 10 ani este in stare grava la spital

-Efectuarea unor reparații curente în incinta bazinului de înot este absolut necesară deoarece scările de acces la turnul de sărituri prezintă deteriorări și sunt rupte pe alocuri, iar pereții acestuia au tencuiala desprinsă, Aceste condiții improprii desfășurării activităților sportive pot afecta viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor.

ESENȚIAL:DE CE A CĂZUT FETITA DE 10 ANI LA Bazinul Olimpia – VEZI VIDEO CUM A FOST IMPINSA

-În consecință Clubul Sportiv Municipal Sibiu a fost sancționat contravențional și s-a dispus oprirea temporară de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

Fetița a fost operată

Reamintim că fetița de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital și a avut nevoie de intervenție chirurgicală după ce și-a fracturat bazinul și din cauza leziunilor suferită la nivelul feței și mandibulei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. acest bazin trebuia inchis cu mult timp inainte de producerea accidentului, de ce a trebuit sa pateasca cinceva ceva ca sa se sesizeze OPC-ul? vina le apartine si lor. Sper ca acest bazin sa nu mai fie deschis pana nu este reabilitat.