Porumb fiert, aliment sanatos pentru toate varstele

Porumbul a fost considerat de catre incasi ca un aliment sacru datorita continutul sau ridicat de substante nutritive si proprietati puternice.

Este o cereala care este fara gluten si cu care puteti pregati nenumarate feluri de mancare, de la omlete si tot felul de produse de panificatie, la supe, tocane, deserturi si dulciuri.

Beneficiile pentru sanatate ale porumbului
La 86 de calorii la 100 g, boabele de porumb sunt moderat bogate in calorii in comparatie cu alte legume. Porumbul fiert nu contine gluten si poate fi consumat la fel ca orez, quinoa, de catre persoanele cu boala celiaca. De asemenea porumbul fiert are caracteristici de inalta calitate, cuprinde fibre alimentare, vitamine, antioxidanti si minerale. Acesta este unul dintre cele mai bune surse de fibre alimentare, scrie www.imaginea.info.

Porumbul este o sursa buna de antioxidant fenolic si acid ferulic. Mai multe studii de cercetare sugereaza ca acidul ferulic joaca un rol vital in prevenirea cancerului, imbatranirii si inflamatiilor.

Acesta contine, de asemenea, niveluri mari a grupului B-complex de vitamine valoroase, cum ar fi tiamina, niacina, acid pantotenic, folati, riboflavina, piridoxina. Mai mult, acesta contine cantitati sanatoase ale unor minerale importante cum ar fi zinc, magneziu, cupru, fier si mangan.

Proprietati ale porumbului fiert:
-este bogat in carbohidrati digerabili
-are proprietati diuretice
-este ridicat de fibre: promoveaza digestia , tranzitul intestinal si reduce colesterolul
-contine beta-caroten, un antioxidant puternic
-este bogat in vitamine B (mai ales B1, B3 si B9)
-este bogat in vitamina E (in special petrol)
-ofera proteine vegetale de calitate
-este bogat in potasiu, fier si fosfor
-este bogat in uleiuri esentiale.

Recomandat in special pentru:
-Copiii, femeile insarcinate si sportivi.
-Persoanele cu boala celiaca, nu pot manca alte cereale care contin gluten; porumbul nu contine gluten.
-Pentru persoanele cu deficit de magneziu.
-Prevenirea alergiilor.
-Pentru a ajuta la prevenirea cancerului, din cauza aportului ridicat antioxidanti.
-Hranirea si consolidarea sistemului nervos
-Elibereaza rinichi
-Grija pentru sistemul circulator.
-Protejeaza impotriva cariilor.

Ultima oră