oaspeţi austrieci în vizită la avrig

Avrigul a primit în această săptămână vizita unei delegaţii din Austria. Oaspeţii, 25 la număr, au fost interesaţi de proiecte de investiţii în România. Delegaţia a fost însoţită de ataşatul pentru probleme sociale al Ambasadei Austriei la Bucureşti, doamna Barbara-Wiebke Schöfnagel. Oaspeţii Austrieci au vizitat Primăria Avrig şi reşedinţa de vară a Baronului Samuel von Brukenthal. În cadrul acestei vizite, oaspeţii au asistat la o prezentare a Progaramului Energetic Avrig şi a Programului Renergy, care este încă în derulare. Prezentările au fost susţinute de Mirela Petrar, coordonatoarea Programului Energetic Avrig, Cristina Aldea, manager proiect Renergy şi Camelia Georgescu, ofiţer de comunicare în cadrul proiectului. Invitaţilor le-au fost prezentate posibilităţile de dezvoltare ale Programului Energetic Avrig, obiectivele celor două proiecte, dar şi realizările din cadrul Renergy.

Încă din 2009 municipalitatea din Avrig face demersuri pentru ca oraşul să devină primul din România independent energetic, folosind doar energia regenerabilă, verde. “Sursele regenerabile deţin un potenţial energetic important şi oferă disponibilităţi nelimitate de utilizare pe plan local şi naţional. Comisia Europeană a iniţiat, în iulie 2002, propunerea de promovare a producţiei combinate de energie electrică şi termică pe bază de combustibili fosili şi de valorificare a surselor regenerabile de energie şi a deşeurilor. De asemenea, îşi propune să pună în practică programul de reducere a emisiilor de carbon cu 20%, iar România se numără printre statele care vor fi supuse presiunii investiţiilor în surse regenerabile de energie”, a declarat Arnold Klingeis, primarul oraşului Avrig.

Despre Programul Energetic Avrig

Primaria Avrig a initiat dezvoltarea unui concept, pornit de la nevoia de a poziţiona economia locală a Avrigului într-o direcţie relevantă şi durabilă pe termen lung. Deoarece potenţialul regiunii oferă posibilitatea producerii energiei electrice şi termice din biomasă, biogaz, solar şi hidro şi de asemenea permite realizarea culturilor ecologice, revigorând astfel >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu