foto un pui de jaguar, cel mai nou locuitor de la grădina zoologică sibiu

Grădina Zoologică Sibiu găzduiește în prezent peste 200 de animale din 52 de specii. Din luna mai însă, Zoo Sibiu are un nou locuitor: un pui de jaguar în vârstă acum de 2 luni.

 

Puiul se numește Mai, numele fiindu-i dat de personalul Grădinii. Părinții acestuia sunt cei doi jaguari găzduiți de Grădina Zoologică Sibiu (pe nume Mowgly și Nadia).

 

Puiul de jaguar a fost ținut până acum în carantină, aceasta fiind procedura standard pentru orice pui de animal, pentru a-i asigura astfel o mai bună adapare .

El este hrănit cu biberonul, cu lapte praf special pentru pisici, urmând ca treptat să se introducă carne de vită și pasăre în dieta acestuia. În prima săptămână de viață hrănirea și îngrijirea a fost asigurată de echipa de medici veterinari din Zoo Sibiu, iar în prezent a fost preluat de îngrijitori.

În mod neobișnuit, prietenul de joacă al puiului de jaguar este o cățelușă adoptată de Grădina Zoo.

Puiul de jaguar este o adevărată bucurie pentru echipa Zoo Sibiu pentru că reproducerea în captivitate a jaguarilor este foarte rară. pui de jaguar

Cu siguranță că puiul de jaguar va fi o încântare și pentru vizitatorii Grădinii Zoo, care îl vor putea admira între orele 10-15, în funcție de condițiile meteo, acesta având încă de o grijă specială.

 

Ultima oră

Comentariul meu