video foto ambasadorul franței în vizită la sibiu la consiliul județean și primărie. françois saint-paul a vorbit în românește!

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit astăzi vizita unei delegații franceze conduse de Excelența Sa François Saint-Paul, ambasadorul Franței în Romania. Același ambasador a fost în vizită și la primăria Sibiu.

Oaspetele francez a fost însoțit de Benoit Gauthier, consilier economic al Ambasadei Franței, Alexis Grand, consul al Ambasadei Franței, Aléna Grand, șeful Serviciului de presă din cadrul Ambasadei Franței și Ion Ciolacu, consul onorific al Franței la Brasov.

Din partea română au fost prezenți: Ioan Banciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, Iordan Nicola, secretarul județului, Ciprian Ștefan, directorul general al Complexului Național Muzeal Astra, Alin Chipăilă, președinte APIVS, și Simina Manea, directorul executiv al Asociației Județene de Turism Sibiu.

În timpul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte care țin de dezvoltarea teritorială a județului Sibiu, în special turism și mediu înconjurător, de atragerea investitorilor străini și de cooperarea dintre județul Sibiu și departamentul Ille et Vilaine din Franța.

”A fost o întâlnire extrem de interesantă în care, pe lângă proiectele viitoare economice și turistice, am abordat și probleme legate de pregătirea forței de muncă și adaptarea acesteia la nevoile companiilor franceze. Aceste cerințe vor fi discutate atât la nivel universitar, cât și preuniversitar pentru realizarea unor platforme educaționale cu beneficii de ambele părți”, a declarat președintele Ioan Cindrea.ambasador2La rândul său, diplomatul francez a apreciat tot ce s-a realizat până acum în relațiile bilaterale și a subliniat necesitatea revigorării învățământului în limba franceză: ”Este foarte important să avem oameni bine pregătiți atât tehnic, cât și lingvistic, cu atât mai mult cu cât județul Sibiu are o imagine europeană foarte bună, este dinamic și are are nevoie de diversitate pentru atragerea cât mai multor investitori, cu precădere din zona franceză”.ambasador3Președintele Ioan Cindrea a prezentat oaspeților francezi principalele avantaje pentru investitorii care vor să vină în județul Sibiu și a menționat conceptul de ”adminstrație prietenoasă” reprezentat de Biroul Unic și de demersurile permanente care se fac pentru reducerea birocrației.

La final, E.S. François Saint-Paul a mulțumit pentru sprijinul autorităților județene în dezvoltarea relațiilor și și-a exprimat încrederea în realizarea cât mai multor proiecte comune.

Vizită și la primărie

Primarul Klaus Iohannis l-a primit pe distinsul oaspete, cu care a avut o întrevedere pe teme economice şi de administraţie. În cadrul întâlnirii, cele două oficialităţi au discutat despre mediul economic şi de afaceri din Sibiu, vorbindu-se despre firmele franceze care îşi desfăşoară activitatea în Sibiu.iohannis

Aflându-se la începutul misiunii sale în România, E.S. François Saint-Paul a dorit să afle mai multe informaţii despre profilul general al Sibiului, aratându-se impresionat de vizibilitatea pe care oraşul o are pe plan european.

Un capitol important al discuţiilor a fost colaborarea pe plan cultural şi educaţional din oraşe din Franţa şi Sibiu, această relaţie fiind foarte bine reprezentată prin asociaţii de profil, dar şi prin schimburi de experienţă şi vizite reciproce, Sibiul fiind înfrăţit cu oraşul Rennes.

 

Ultima oră

Comentariul meu