ai copii? cum le explici nașterea? nu rata lansarea cărții "poveste de trezit copiii - cum venim pe lume" - miercuri, 16.30, în curtea muzeului brukenthal!

Tu ce-i spui copilului tău despre cum s-a născut pe lumea asta? Vechea poveste cu barza? Sau că doar doctorul știe?  Prima carte românească de educație sexuală pentru cei mici se lansează miercuri, 16 iulie, la ora 16.30, în curtea interioară a Muzeului Brukenthal din Piața Mare

Cartea ”Poveste de trezit copiii – Cum venim pe lume” scrisă de Jeanina Vlad spune povestea concepției și a nașterii simplu și direct. Cu ilustrații sugestive si viu colorate, pictate chiar de autoare, cartea este o poveste adevărată despre capacitatea naturală a corpului uman de a crea, naște și hrăni pui, întocmai ca orice alt mamifer de pe Pământ.

”Știu că este dificil ca părinte să explici cum decurge, practic, conceperea unui copil și cum se naște el în mod natural, prin vagin. Dar este atât de dificil pentru că și noi, ca părinți, am fost crescuți de părinții noștri și de societate în același spirit al rușinii față de organele genitale și numele lor anatomice. Ni s-au ascuns informațiile adevărate, am fost trimiși cu sorcova dacă am pus întrebările curioase și firești despre cum am venit noi pe lume, ni s-au spus povești cu berze sau cu doctori care ”fabrică” copii”, spune autoarea cărții, Jeanina Vlad.

Autoarea propune prin această carte  o schimbare, o altă abordare în educarea conștientă a generațiilor viitoare de părinți. Ea dorește să schimbe mentalitățile greșite ale societății și să dărâme miturile, false și deopotrivă dăunătoare, care înconjoară acest subiect.

”Noi, femeile, am ajuns să ne temem atât de mult de naștere și s-o considerăm ca o boală periculoasă și dureroasă pentru că așa am fost învățate. Și culegem roadele, pentru că azi se naște cu multe medicamente și intervenții medicale, cu durere, complicații și traume. Azi se naște mai mult prin operații chirurgicale decât pe calea naturală. După cum s-a dovedit, convingerile pe care le avem față de naștere dictează felul în care naștem. Așa că de ce să nu-i ”programăm” pe copii să aibă așteptări pozitive de la corpul lor? În realitate, nașterea nu este altceva decât un proces biologic care decurge cu atât mai simplu cu cât intervenim mai puțin și avem mai multă răbdare”, a mai spus scriitoarea, care vă așteaptă pe toți, mari și mici, miercuri, 16 iulie, în curtea Muzeului Brukethal din Piața Mare din Sibiu la lansarea cărții ”Poveste de trezit copiii – Cum venim pe lume”.

PARTICIP LA LANSARE

 

coperta carte site articol

Jeanina Vlad a fost jurnalistă în Sibiu iar de patru ani trăiește în Tenerife, Spania, alături de familia ei. ”Poveste de trezit copiii – Cum venim pe lume” este debutul său literar. Mai multe informalii despre carte, pe site-ul cumvenimpelume.ro

Ultima oră

Comentariul meu