Festivalul Folcloric Florile Oltului este unul dintre cele mai longevive festivaluri din România fiind, fără întrerupere, cap de afiş pe agenda culturală a Avrigului, anul acesta evenimentul se află la cea de a 43-a ediţie aşteptând un public la fel de numeros ca de fiecare dată.
„Suntem şi vom fi totdeauna neam de ţărani. Prin urmare destinul nostru ca neam, ca stat şi ca putere culturală, atârnă de cantitatea de aur ce se află în sufletul ţăranului. Dar mai atârnă, în aceeaşi masură, şi de felul cum va fi utilizat şi transformat acest aur în valori eterne”. Liviu Rebreanu
„Ţăranul este omul absolut”. Petre Ţuţea
Festivalul Folcloric „Florile Oltului” este un eveniment cu veche tradiţie în rândul festivalurilor de marcă destinate promovării tezaurului spiritual al ţării noastre.
Evenimentul cunoscut sub numele de “Florile Oltului” – festival de folclor, debutat în urmă cu mai bine de 4 decenii la Avrig, a fost creat din dorinţa de a aduna într-o sărbătoare cele mai valoroase moşteniri culturale din satele riverane Oltului.
S-a constituit într-o frumoasă serbare câmpenească la care au participat formaţii folclorice şi solişti din numeroase localităţi înşirate de-a lungul râului Olt, dar şi invitaţi din alte zone.
Desfăşurat la început în grădinile Preventoriului Avrig şi apoi ale Şcolii Generale, Festivalul Florile Oltului a adunat, an de an, un numeros public, atât din localitate dar şi din întreaga Ţară a Oltului.
Totodată, pe scena festivalului au evoluat nume mari ale folclorului românesc dar şi debutanţi care, în timp, au făcut carieră în domeniul muzicii populare.
Festivalul Folcloric Florile Oltului este unul dintre cele mai longevive festivaluri din România fiind, fără întrerupere, cap de afiş pe agenda culturală a Avrigului, anul acesta evenimentul se află la cea de a 43-a ediţie aşteptând un public la fel de numeros ca de fiecare dată.
ORGANIZATORI: Primăria Avrig, Consiliul Local Avrig, CIT și Biblioteca Avrig,
în parteneriat cu Asociația „Prietenii Avrigului”
Festivalul Folcloric „Florile Oltului” – ediția a 49 -a se va desfăşura în perioada 12- 13 iulie 2014, începând cu ora 18.00
PROGRAM
Sâmbătă ora 18.00, Centrul oraşului Avrig
Ansamblul „Plaiurile Dumbrăviței” Brașov
Ansamblul „Valea Moașei”
Formațiile de dansuri populare din: Arpașu, Porumbacul, Racovița, Turnu Roșu, Cârțișoara
Ansamblul „Purtata Avrigului” Juniorii
Soliști: Otilia Bolohan, Laura Prisacă, Ilie Sădean, Ioan Dăncăneț, Victoria Meițescu, Maria Dan Păucean, Ioan Păucean
Duminică ora, 18.00, Centrul oraşului Avrig
Ansamblul „Călușarii” din Rășinari
Ansamblul „Junii Cetății” Rupea / Brașov
Ansamblul „Maramureșul răsună”
Ansamblul „Purtata Avrigului”
Soliști: Ghiță Stan, Constantin Oancea, Alexandru Urs, Mirel Chialda, Anca Mărginean, Alina Bâcă, Adi Neamțu
Paula Medrea, Giulia Medrea, Ilie Medrea, Constantin Bahrin