VIDEO CAMERA ASCUNSĂ Metodă nouă de jecmănit pensionarii din Sibiu. Uite cum sunt prostiți oamenii!

O firmă din Brașov trimite scrisori prin poștă și sună în special persoanele pensionare și îi anunță că sunt fericiții câștigători ai unui cadou de câteva sute de lei. În realitate cadoul costă câțiva dolari, iar oamenii sunt îndemnați să cumpere produse ”de sănătate” la prețuri exorbitante.

De câteva săptămâni în Sibiu și-au făcut apariția reprezentanții firmei Life Line Promotion din Brașov, ai cărei reprezentanți au împânzit orașul cu mii de scrisori trimise în cutiile poștale ale pensionarilor și au ”înroșit” telefoanele cu anunțuri prin care informează victimele că au câștigat un cadou în valoare de 300 de RON.

În realitate este vorba de un mecanism bine pus la punct prin care oamenii sunt prostiți să cumpere produse de sănătate la prețuri exorbitante, dar prețul lor real este și de câteva zeci de ori mai mic.

Cum acționează

Metoda e simplă. Reprezentanții firmei au făcut rost de o bază de date cu adresele și numerele de telefon a mii de persoane de vârsta a III-a din Sibiu. Odată îndeplinit acest pas urmează convorbirea telefonică cu potențialele victime.

Oamenii sunt sunați și informați că au câștigat un cadou de 300 de lei și că vor primi în cutia poștală o scrisoare cu toate informațiile despre cum pot intra în posesia marelui premiu.

Pasul doi constă în expedierea unei scrisori în care victima este anunțată că a câștigat în urma extragerii anuale un cadou în valoare de 300 de lei.

În continuare ”câștigătorul” este anunțat că este invitat la gala firmei pentru acordarea cadoului și să asiste la un program al galei, iar la finalul acesteia se va acorda mult doritul cadou.

Mai mult victimele vor fi participante și la o tombolă, în baza unui cod de participare ce va fi comunicat telefonic.grand royalGala de acordare a cadoului

Gala de acordare a cadoului are de loc în locații aflate în zone mai ferite de ochii lumii, cum este de exemplu restaurantul Grand Royal de pe strada Lupeni. Locația închiriată este extrem de bine aleasă și în interiorul restaurantului nu intră decât cei care au scrisoarea primită prin poștă, dar niciodată mai mult de 30 de persoane.

Imediat ce oamenii au intrat în locație, ușile de la intrare sunt închise cu cheia și nimeni nu mai pătrunde în interior.

Un lucru important de semnalat este și faptul că participanții la gală au voie să vină cu un însoțitor, dar acesta nu are voie să aibă mai puțin de 30 de ani.

Produse îndoielnice vândute la prețuri exorbitante

Aici sunt prezentate produse ”de sănătate” care sunt oferite spre vânzare la prețuri exorbitante, calitatea lor fiind îndoielnică. Vorbim de saltele cu infrarosu, oale de gătit, etc, care în realitate sunt aduse din China la prețuri de câțiva dolari și vândute apoi pensionarilor prezenți la prezentare pe câteva sute de lei sau chiar și cu peste 1.000 de lei bucata.

Marele cadou de la final în valoare de 300 de lei este un set de cuțite, care pe ebay.com de exemplu costă intre 4 si 7 dolari.

Bâlbâieli și informații contradictorii

Reporterii Ora de Sibiu au mers să participe la una din aceste prezentări. Ușa de la intrarea în restaurantul Grand Royal, era închisă cu cheia. După ce am bătut la ușă și am insistat, a apărut un domn, Gheorghe Stănilă, care susține că este angajat al firmei respective cu care am purtat un dialog vizavi de tot ceea ce se întâmplă.

Declarații Gheorghe Stănilă – reprezentant firma Life Line Promotion:

Despre cadoul de 300 de lei:

Facem reclamă la niște produse de sănătate. Saltele, un vas în care se gătește sănătos. Chestii din astea. Și le arătăm la oameni cum se folosesc și toată lumea care vine de la ora 9.00 până la 12.30 primeste un cadou în valoare de 300 de lei. Este un cadou surpriză. Toată lumea primește cadouri.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=jr30CwiKrNo”]
Despre Gala de prezentare:

Deci noi facem o prezentare la oameni. Le arătăm produsele. Cine vrea să cumpere poate să cumpere. Nu e neapărat nevoie să cumpere. Dacă îi place produsul poate să cumpere. Cadoul e aparte. Oricine vine de la 9.00 la 12.30 primește cadoul. (..)Nu mai puteți să participați pentru prezentare că e trecut de ora 9.00. Trebuie să aveți peste 30 de ani și să fiți aici la ora 9.00. (..) Nu mai poate veni în altă zi pentru că sunt programări făcute pentru fiecare zi. Asta este treaba. Dacă e nedeplasabilă persoana respectivă nu poate să participe.

Despre numerele de telefon ale oamenilor:

Nu știu de unde are firma datele de contract la toți pensionarii. Au un contract cu Romtelecom cred. Și sună și întreabă oamenii dacă oamenii dacă sunt interesați de promoția noastră.

Despre firma Life Line Promotion:

Firma se numește Life Line. Ați căutat-o pe internet? Că e acolo! Cum să nu! Este de opt luni în România și de vreo șase ani în alte țări. Germania, Elveția.. Căutați mai bine că o găsiți. Tastați numele cu .com nu cu .ro. Adresa este acolo pe foaia trimisă prin poștă. Sediul este la Brașov.

Despre produsele prezentate în gală:

Păi tocmai acesta e secretul. Că dacă am face publicitate la tv ar fi foarte scumpă. Și am zis noi că banii care îi dădeam la publicitate mai bine îi dăm la oameni și asta este. (..)

Nu este nimic ilegal. Este tot în regulă atâta timp cât eu promovez un produs. Avem saltele cu infrarosu. Avem oale e la Zepter. Nu pot să vă dau alte detalii decât dacă participați la prezentare. Ce vi se pare așa dubios? Nu primim persoane care au sub 30 e ani vârstă pentru că nu sunt interesați de produsele noastre. Așa e de la firmă. Nu știu să vă spun mai mult.

Avem oale Diamond Line. Nu sunt de la Zepter. Dar e cel mai mare concurent al lui Zepter. De fapt nu avem Zepter. Eu v-am zis așa ca exemplu.scrisoarea

IATĂ CE A PĂȚIT O TÂNĂRĂ DIN SIBIU LA UNA DIN ”GALELE” LIFE LINE PROMOTION

Metodă agresivă de racolare

Diana Ribana, o tânără din Sibiu în vârstă de 29 de ani ne-a povestit calvarul prin care a trecut alături de bunicul său și ne-a detaliat metodele prin care acționează cei de la Life Line Promotion.

”Bunicul meu a fost sunat de o doamnă. A fost sunat in mod insitent de 3 ori și i s-a spus ca este castigatorul unui cadou in valoare de 300 lei, lasandu-i impresia bunicului ca el este singurul castigator. I s-a spus ca trebuie neaparat sa mearga sa isi ridice premiul, și fără să îl întrebe daca e in deplinatatea facultatilor mintale sau daca se poate deplasa). Ca sa se asigure ca bunicul merge au insistat trimitandu-i si o „scrisoare” acasa pe numele bunicii, un fapt tare ciudat-bunica ne mai fiind pe aceasta lume de mai bine de un an. La telefon doamna care se ocupa de „racolarea batranilor” ii facea sa creada ca la „prezentarea unor produse medicale” vor  primii premii”, spune Diana.

Calvar la gala de prezentare

Diana ne-a mai mărturisit că a mers cu bunicul ei la așa zisa gală de prezentare, iar acolo a constatat că tot ”spectacolul” este în realitate un mecanism bine pus la punct de jecmănire a persoanelor de vârsta a treia.

”Am mers cu bunicul insotindu-l la aceasta „prezentare de produse” pentru a-si ridica marele premiu. Am ajuns cu greu la prezentare deoarece bunicul a suferit anul trecut 2 atacuri cerebrale, fiind destul de afectat. Evenimentul s-a tinut intr-un restaurant la periferia orasului- in cartierul Lazaret. Am fost intampinati de 2 baieti gelați. Le-am aratat scrisoarea si i-am rugat sa ne lase sa intram sa stam jos, deoarece bunicul nu se simtea bine. Acestia m-au intrebat ce varsta am și le-am spus ca 29 de ani. Imediat au inceput sa vocifereze si sa imi spuna ca nu am ce cauta acolo pentru ca sunt prea tanara pentru evenimentul lor si sa il las pe bunicul in compania lor timp de 4 ore. Le-am spus ca bunicul nu poate rezista singur si atatea ore mai ales ca el trebuia sa isi administreze medicamentatia. Ne-au rugat sa iesim din restaurant pentru ca ii „deranjam cu intrebari. (..) Am inceput sa ii trag la raspundere deoarece ne pusesera pe drumuri aiurea si il stresase pe bunicul meu. Am rugat sa vina un sef, un om care organizeaza evenimentul, moment în care s-au enervat si ne-au rugat insistent sa  plecam. Am insistat sa aflu o adresa sau un numar de telef unde sa le fac o plangere. La intrarea in restaurantul in care se tinea „prezentarea” au inceput sa se adune tot mai multi varstnici, care erau cu acea scrisoare prin care erau anuntati ca ei erau castigatori. Cand le-am spus ca evenimentul este de fapt o escrocherie pe seama lor au inceput si ei sa ii ia la rost pe gelati. Dupa insistentele mele am primit un numar de telefon. Am sunat si mi-am spus povestea. Am primit ca si raspuns: dati-ne in judecata!! Noi suntem din orice punct juridic acoperiti. Nu mi se pare normal ca bunicii nostri sa fie trasi pe sfoara de niste pustani care ar putea sa le fie nepoti. Sunt pensionari saraci care se bucura de orice nimic, iar altii fac averi pe seama saraciei lor”, ne-a mai povestit Diana.

Aceeași situație și în Brașov și Mureș

Pe internet au apărut deja pe anumite forumuri, mărturii ale altor oameni din Brașov și Mureș care au fost racolați prin aceleași metode de către cei de la Life Line Promotion.

”Atenție!!! Aceasta este o înșelătorie mare! Bunica mea a participat la prezentarea lor din Brasov.
(…) Produsele pe care le prezinta sunt produse ieftine din China, pe care le vând la un pret exagerat de mare, în piață le puteți lua de zece ori mai ieftin. Nu va lasati ca părinții sa va fie înșelati! Sa-i raportati la Protectia Consumatorului. Cei care primesc invitație de la Life Line Promotion sa nu mearga la prezentare!!!”, spune cineva din Brașov.

Vedeți toate mărturiile AICI

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. ma tot timpu Hotii lucra mana in mana cu Militia din cate stiu eu Restaurantu cu pricina era sau mai este al unui domn care lucreaza sau lucra” sa zicem la Politie” pt. mine unu nu ii o mirare , ii un local ascuns si a maibi coincidenta asa o manarie in acel local” adica Lucru naibi in casa popi.