Jihadistii din gruparea Statul Islamic in Irak si levant (SIIL) au anuntat infiintarea unui califat in viitorul apropiat si ocuparea unor regiuni din Asia, Africa si Europa, inclusiv teritoriul Romaniei.

Intr-o inregistrare audio publicata pe internet, SIIL, care se va numi acum “Stat islamic”, indepartand orice referinta geopolitica din titulatura, l-a desemnat pe seful sau Abu Bakr Al-Baghdadi drept “calif” si “lider al musulmanilor de pretutindeni”.

Gruparea rebela a anuntat crearea unui califat pe suprafetele intinse cucerite in Irak si Siria in incercarea de a restabili un regim politic islamic disparut in urma cu aproximativ un secol.

Acest grup, deja puternic in Siria, duce din 9 iunie o ampla ofensiva in Irak.

Mai mult, liderii islamisti si-au exprimat intentiile de a-si extinde califatul spre Europa Centrala si de Est, inclusiv pe intreg teritoriul Romaniei si peninsula Crimeea, dar si in Spania si Portugalia, jumatate din Africa, Orientul Mijlociu si parti intinse din Asia, printre care si India.

Vezi VIDEO pe video.caplimpede.ro!

Declaratia jihadistilor din organizatia Statul Islamic privind restaurarea califatului in teritoriile cucerite in iunie in Irak si Siria este un mesaj ca acest grup a devenit o amenintare pentru toate tarile, a declarat luni, pentru Reuters, un purtator de cuvant al armatei irakiene.

”Aceasta declaratie este un mesaj din partea Statului Islamic nu doar pentru Irak si Siria, ci pentru intreaga regiune si intreaga lume. Mesajul este ca Statul Islamic a devenit o amenintare pentru toate tarile”, a spus purtatorul de cuvant, Qassim Atta.

Sursa: digi24.ro

>>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu