Sute de șoferi amendați în weekend pentru că au mers cu viteză pe drumurile din județul Sibiu

Dispozitivele radar, utilizate în sistem cascadă, au înregistrat 551 de conducători auto care se deplasau cu viteză peste limita legală admisă pe tronsonul respectiv de drum din județul Sibiu.

În perioada 26 – 29 iunie a.c., în întregul judeţ Sibiu, poliţiştii au organizat şi desfăşurat în sistem integrat o acţiune cu caracter preventiv care a avut ca scop principal prevenirea producerii de accidente rutiere pe fondul vitezei excesive şi neadaptate condiţiilor meteo şi de trafic. În judeţul Sibiu, viteza constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au fost prezenţi atât pe drumurile din interiorul localităţilor, cât şi pe cele naţionale şi judeţene. Dispozitivele radar, utilizate în sistem cascadă, au înregistrat 551 de conducători auto care se deplasau cu viteză peste limita legală admisă pe tronsonul respectiv de drum, 27 dintre aceştia având acum dreptul de a conduce suspendat, după ce permisele lor de conducere au fost reţinute.

În total, au fost întocmite 27 de dosare penale în urma săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei, au fost reţinute în vederea suspendării 64 de permise de conducere – 27 pentru viteză excesivă, 32 pentru depăşire neregulamentară, 3 pentru neacordare de prioritate, 1 pentru alte abateri şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 1.194 de sancţiuni în valoare de 165.000 lei.

Siguranţa traficului rutier rămâne în atenţia poliţiştilor care acţionează zilnic în vederea prevenirii victimizării celor care se deplasează pe drumurile publice.

Ultima oră

Comentariul meu