video foto super concurs de gătit gulyás în muzeul în aer liber din sibiu. zeci de echipe participante!

Agitație mare în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Zeci de ceaune au fost puse pe foc pentru pregătirea vestitului gulyás unguresc, în cadrul unui concurs ce a avut loc aici în acest weekend.

Aproximativ 20 de echipe au participat la competiția care a durat mai bine de patru ore și la finalul căreia întreaga mâncare este devorată de participanți și spectatori.

Toti participanții s-au mobilizat și și-au dat străduința pentru ca gulyásul lor să iasă cel mai bun.

Fie că vorbim de gulyás tradițional cu carne de vită sau de cel cu carne de porc, toate ceaunele au fost atent pregătite de echipele participante.

Și echipele mobilizate au lucrat la foc continuu astfel încât mâncare să fie cea mai delicioasă la finele celor patru ore de concurs. Toți participanții au fost optimiști si speră să câștige competiția.

”Suntem pregătiti. Sunt mult concurenti. Gulyásul e special că se face din carne de vită. Am pus si ingrediente multe. Am pus si legume, dar și multă pasiune și bună voie. Mai durează un pic până e gata. Se face în vreo patru ore. Nu știu dacă câștigăm. Vom vedea. Noi ne bucurăm că suntem aici”, a povestit Andrei Ganț, în timp ce pregătea ceaunul cu gulyás.[nggallery id=1038]

”Al nostru e gata. Am pus trei feluri de carne. Am pus carne de vițel de bivolită, costită afumată, cârnaț. Nu știu dacă mai are asa ceva cineva pe aici. A durat vreo două ore jumate. Noi am venit să facem spectacol. Sperăm să câștigăm. Dăm și o pălincă din partea casei”, a mărturisit și Banea Ioan, un participant venit din Râul Sadului cu o echipă impresionantă. (vezi video)

Festin culinar pentru spectatori

Privitorii și gurmanzii de pe margine au așteptat cu poftă finalul concursului pentru a degusta din porțiile de gulyás pregătite. Oamenii au avut chiar și posibilitatea să deguste din mâncare înainte de a se decide de la care concurent să cumpere.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=jY0pdKN7RX8″]
”E foarte fain. E bun. Luăm patru porții. Și dânșii dau și supliment. Miroase foarte bine. Am venit special pentru gulyás. Uitați cât de mulți sunt. Aș vrea să gust din toate”, ne-a spus o vizitoatoare aflată în muzeul în aer liber, special pentru acest concurs.

Număr mare de participanți

Organizatorii concursului spun că se bucură de faptul că s-au înscris așa multe echipe și că turiștii au ales și ei să vină în număr cât mai mare la evenimentul din Muzeul în Aer Liber.

”Sunt 18 echipe care gătesc în ceaune gulyás. Participanți nu i-am numărat exact, dar sunt foarte mult. Majoritatea participanților sunt din Sibiu. Avem și două echipe din oraș. Jumătate sunt din comunitatea maghiară locală și jumătate din prietenii comunității maghiare. LA jurizare avem invitate si două persoane din Budapesta. (..) Dat fiind faptul că trebuie să jurizeze 18 porții sunt și eu curios cum se vor descurca. (..) Publicul poate degusta fiecare mâncare în parte, iar apoi contra unei donații poate să deguste o porție îndestulătoare. Anual creștem. Acum am luat măsuri să fie gulyás din plin ca să fie pentru toată lumea, pentru că anul trecut nu ne-au ajuns porțiile”, a explicat Serfozo Levente de la Asociația HID Sibiu, cea care a organizat acest eveniment.

 

Ultima oră

Comentariul meu