sibiul are oficial un ”colț chinezesc” la bibilioteca astra din oraș

Proiectul, realizat în parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, reprezintă o nouă componentă a serviciilor culturale existente în biblioteca publică sibiană.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a participat miercuri, 25 iunie 2014, la inaugurarea Colțului Chinezesc, eveniment care a avut loc la Biblioteca Județeană Astra.

”Acest colț chinezesc va fi o punte de legătură între România și China, între Sibiu și China. În același timp este o continuare a relațiilor bune pe care, atât ca țară, cât și ca județ le avem cu China. De altfel, întâlnirile pe care le-am avut cu Excelența Sa doamna ambasador au dovedit acest lucru și eu sper ca aceste relații să se dezvolte atât în zona culturală, cât și în zona economică”, a spus președintele Ioan Cindrea în cuvântul său.

Președintele Cindrea a înmânat reprezentantului Ambasadei Chinei albumul ”Județul Sibiu – Poarta de sud a Transilvaniei”, în limba chineză, prima publicație de prezentare în această limbă.

Prin deschiderea Colțului Chinezesc, Biblioteca Județeană Astra, o instituție aflată în surbordinea Consiliului Județean Sibiu, își arată disponibilitatea de a veni în întâmpinarea interesului deosebit manifestat de utilizatorii săi față de cultura și civilizația Chinei.

 

Ultima oră

Comentariul meu